Facebook Pixel

Австрія заморозила активи рф майже на 2 млрд євро

Австрія заморозила майже 2 млрд євро фінансових активів російської федерації з початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Про це заявив міністр фінансів Австрійської Республіки Магнус Бруннер за підсумками зустрічі з заступником міністра фінансів США з питань боротьби з тероризмом і відмиванням грошей Браяном Нельсоном в Відні 20 квітня 2023 року.

Quote"В світлі війни в Україні стратегічна вісь між ЄС та США має особливо велике значення. Ефективне застосування санкцій проти росії – в інтересах Австрії, Європи та США. Ми підтримуємо санкції Заходу проти агресора», — підкреслив австрійський посадовець.

Контекст. Австрійська банківська група Raiffeisen Bank International (РБІ) через рік війни, 30 березня 2023 року заявила, що згортає діяльність в росії, проте дату повного виходу з ринку країни-агресора віденська банківська група досі не назвала.

23 березня 2023 року НАЗК внесло RBI до переліку міжнародних спонсорів війни. Топи групи є в цьому переліку з кінця 2022 року.

В середині березня суд Австрії кримінальний суд відмовився екстрадувати українського підприємця Олега Бахматюка до України у справі VAB Банку на запит української прокуратури.

Підсанкційний в США та Україні український олігарх Дмитро Фірташ із 2014 року перебуває у Відні, де йдуть суди щодо його екстрадиції до США.

В Відні з літа 2022 року переховується також ексголова Нацбанку Кирило Шевченко, оголошений в міжнародний розшук по справі про розкрадання сотень мільйонів гривень в «Укргазбанку».

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉