Facebook Pixel

Колишнього голову НБУ Шевченка оголошено в міжнародний розшук

Колишнього очільника Національного банку України Кирила Шевченка оголошено в міжнародний розшук. Про це повідомила прессекретарка Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ольга Постолюк.

МІжнародний розшук Шевченка проводиться в справі про розкрадання понад 200 млн гривень в «Укргазбанку».

Quote«Колишнього голову Національного банку оголосили в міжнародний розшук у справі розкрадань в «Укргазбанку», — зазначили в САП.

Раніше Шевченка, а також двох інших фігурантів справи оголосило в національний розшук НАБУ. Також Шевченку повідомили про підозру.

Кирила Шевченка підозрюють у розкраданні понад 200 млн грн саме тоді, коли він очолював державний АБ «Укргазбанк». За даними слідства, Шевченко разом з іншими посадовцями банку, володіючи інформацією про укладені з великими клієнтами договори банківського обслуговування, використали її для розкрадання грошових коштів. Службові особи банку забезпечували укладання фіктивних договорів із фізичними та юридичними особами, які нібито були «агентами» банку та залучали до нього великих клієнтів. За це кожного місяця банк незаконно виплачував «винагороду» цим людям.

Подякувати 🎉