Facebook Pixel

США вводить нові санкції проти 120 компаній і фізосіб із понад 20 країн за підтримку рф

Державний департамент і Міністерство фінансів США додали до списку санкцій понад 120 юридичних і фізичних осіб із понад 20 країн через їхні зв'язки з розв'язаною росією війною проти України.

Про це повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Quote«Сьогодні Державний департамент і Міністерство фінансів запроваджують санкції проти понад 120 юридичних і фізичних осіб у більш ніж 20 країнах і юрисдикціях у зв'язку з незаконним і неспровокованим вторгненням російської федерації в Україну, включно з тими, хто сприяє ухиленню від санкцій», — йдеться в повідомленні Блінкена, розміщеному на офіційному сайті уряду США в середу.

Як зазначає Блінкен, спільні дії урядів США та Сполученого Королівства «націлені на мережу ухилення від санкцій, що підтримує одного з найбагатших російських мільярдерів Алішера Усманова, проти якого минулого року США вже запровадили санкції. Крім пов'язаної з Усмановим мережі, що дозволяє ухилятися від злочинів, ми також націлені на USM Holding, основну структуру, через яку Усманов володіє і контролює більшість своїх компаній».

Крім того, за словами Блінкена, держдепартамент накладає санкції на дві російські організації, які підтримують спроби росії підірвати суверенітет і територіальну цілісність України шляхом мілітаризації та виховання школярів. Це Всеросійський дитячо-юнацький військово-патріотичний громадський рух «Молода армія» та Державний бюджетний освітній заклад додаткової освіти республіки Крим «Кримський патріотичний центр».

Як зазначив Блінкен, сьогоднішні рішення включають ще кілька організацій, які працюють в оборонному секторі російської економіки, та організацій, які підтримують війну росії проти України, «включно з новою російською приватною військовою компанією та компанією з Китайської Народної Республіки (КНР), яка надала супутникові зображення місць в Україні особам, афілійованим із приватною військовою компанією «Вагнер», яка воює в Україні».

Крім цього, як повідомив Блінкен, до санкційного списку додано осіб, пов'язаних із російською держкорпорацією з атомної енергії «Росатом». «Росія використовує експорт енергоносіїв, зокрема в ядерному секторі, для здійснення політичного та економічного тиску на своїх споживачів у всьому світі», — зазначив держсекретар США.

Quote«Сполучені Штати продовжуватимуть вживати заходів проти росії та тих, хто підтримує її війну в Україні, включно з подальшим виконанням зобов'язань Великої сімки запровадити суворі заходи для представників третіх країн, які підтримують війну росії в Україні», — підсумував Блінкен.
Подякувати 🎉