Facebook Pixel

США ввели санкції проти п'яти китайських компаній, що постачали деталі для іранських БпЛА

9 березня 2023 року Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) ввело санкції проти мережі з п'яти компаній і однієї фізичної особи за підтримку зусиль Ірану щодо закупівлі безпілотних літальних апаратів (БпЛА).

Ця мережа, що базується в Китаї, відповідає за продаж і відправлення тисяч аерокосмічних компонентів, включно зі складниками, які можуть бути використані для виробництва БпЛА Іранської авіабудівної промислової компанії (HESA).

HESA брала участь у виробництві моделі БпЛА Shahed-136, який Іран використовував для атак на нафтові танкери та експортував до Росії.

Під санкціями опинилися компанії Koto Machinery, Raven International Trade Limited, Guilin Alpha, S&C Trade та її співробітник Юнь Сяюан, Shenzhen Caspro Technology Co., Ltd.

Quote«Іран безпосередньо причетний до жертв з-поміж українського цивільного населення, що є результатом використання Росією іранських БпЛА в Україні», — заявив заступник міністра фінансів США з питань тероризму та фінансової розвідки Браян Е. Нельсон.

Він додав, що Сполучені Штати й надалі переслідуватимуть глобальні іранські закупівельні мережі, які постачають Росії смертоносні БпЛА для використання їх в її незаконній війні в Україні.

Контекст. У ніч на 9 березня російські окупанти запустили по Україні 81 ракету та ще 8 дронів. Сумарна вартість випущеного озброєння по Україні сягнула $105,4 млн.

Подякувати 🎉