Facebook Pixel

Власник Сенс Банку та «Альфа-Груп» виходить з російських активів

ABH Holdings (Люксембург), власник українського Сенс Банку, російських «Альфа-Банку» та «Альфа Страхування», виходить із російських активів. Таку заяву опублікував Сенс Банк.

Член ради директорів холдингу Ендрю Бакстер підтвердив, що холдинг виходить як з банківського, так і з страхового бізнесу у рф.

Quote«Зараз узгоджуємо з європейськими регуляторами угоду з продажу російського банку та підхід до інших угод: продаж, редоміциляція (переїзд компанії з однієї юрисдикції до іншої) або реструктуризація з виділенням бізнесу», – заявив він.

Відповідно до європейського законодавства акціонери холдингу, які перебувають під санкціями ЄС, жодним чином не беруть участі у роботі холдингу і його активів, а також не можуть розпоряджатися своїми частками, адже вони заморожені.

Сьогодні займатися одночасно бізнесом у росії та на Заході, в тому числі й в Україні абсолютно неможливо, підкреслив Ендрю Бакстер.

Quote«Всі інвестори, які працювали і в росії, і в Україні, і в Європі, і в Америці, мають зробити свій вибір. Ми чудово розуміємо, що це абсолютно неминуче. Для нас, європейської компанії, цей вибір очевидний", – додав він.

Контекст. З 1 грудня 2022 року мережа «Альфа-банку Україна» змінила назву на Sense Bank. Про можливу націоналізацію «Альфа-банку Україна» почали говорити ще влітку. Акціонери довго обговорювали необхідність докапіталізації банку на $1 млрд.

У вівторок, 2 травня, Верховна Рада не прийняла у другому читанні законопроєкт №9107-1 щодо націоналізації Сенс Банку. За проєкт про виведення з ринку банку в умовах воєнного стану проголосували 212 народних депутатів. Тому парламент відправив проєкт на повторне друге читання, голосування може відбутись наприкінці травня, пообіцяв Ярослав Железняк.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉