Facebook Pixel

Польська бізнес-група розглядає можливість купівлі "Sense Bank" Фрідмана

Польська компанія Grupa Polsat Plus виявила бажання придбати український «Сенс Банк», який на даний момент належить російським бізнесменам Михайлу Фрідману та Петру Авену.

Про це пише Forbes.

Grupa Polsat Plus, якою володіє один з найбагатших бізнесменів Польщі Зигмунт Солож, розглядає можливість купівлі українського «Сенс Банку» (колишній Альфа-Банк).

Передбачається, що обидві сторони проведуть ретельну незалежну перевірку Sense Bank перед тим, як досягти угоди про можливу купівлю частки, що належить Михайлу Фрідману та його партнерам у ABH Holdings, яка є материнською компанією банку.

За словами представника голови наглядової ради Sense Bank Банку Романа Шпека, у разі погодження продажу російські акціонери «Сенсу» не отримають жодних грошей за банк, оскільки всі вони підуть у докапіталізацію банку.

Quote«Можлива угода складатиметься з двох етапів: на першому планується тільки «істотно знизити частку підсанкційних акціонерів» у «Сенсі», їхній повний вихід з капіталу відбудеться вже на другому етапі», – йдеться в повідомленні.

Оскільки Михайло Фрідман та ще частина російських акціонерів установи перебувають під санкціями, в НБУ наголосили, що українське законодавство не передбачає механізмів для того, щоб підсанкційні особи скористалися правом на відчуження акцій банку до моменту зняття санкцій.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉