Facebook Pixel

Цей день в історії. 7 березня загинув Дмитро Коцюбайло «Да Вінчі»

7 березня в Албанії відзначають День вчителя, а в Словенії – День моря. The Page нагадує, які історичні події відбулися 7 березня в Україні та світі.

У 321 році римський імператор Костянтин Великий своїм указом постановив, що «у високоповажний день сонця (перший день неділі) всі місцеві судді та жителі, що живуть в містах, повинні спочивати і всі майстерні повинні бути закриті». Це рішення закріпив Нікейський собор у 325-му, який зробив неділю днем відпочинку від праці у християн, щоб закріпити відділення від юдеїв, які відпочивають у суботу – шабат.

У 1573-му Іван Федорович (Федоров) заснував у Львові першу друкарню.

У 1876 році 29-річний американський винахідник Александер Грем Белл отримав патент на телефон. Його батько, дідусь та брат займались ораторським мистецтвом, а мати та дружина мали вади слуху. Саме тому нові технології для передавання мови стали справою його життя. Сам Белл вважав свій винахід втручанням в наукову роботу, тому відмовився від телефону у власному кабінеті.

У 1900-му німецький лайнер SS Kaiser Wilhelm der Grosse передав на берег перше в історії радіо повідомлення.

У 1967-му у СРСР шестиденний робочий тиждень з одним вихідним був замінений на п'ятиденний з двома вихідними.

30 років тому, 7 березня 1994 року, Верховний суд США вирішив, що пародії на оригінальні роботи не порушують авторських прав, тому не потребують отримання ліцензій чи дозволів від власників таких прав. Сьогодні всі SMM-ники традиційно дякують американській юстиції за можливість безкарно створювати меми.

Рік тому, 7 березня 2023 року, в бою під Бахмутом загинув Дмитро Коцюбайло «Да Вінчі», командир 1-го окремого механізованого батальйону «Вовки Да Вінчі», першій доброволець, що отримав звання Героя України за життя.

Яким був Дмитро Коцюбайло — відео

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉