Facebook Pixel

Як записатись до лікаря онлайн через Helsi — інструкція з відео

Українці, які виїхали за кордон після початку російської агресії проти України, продовжують звертатись до українських лікарів. Одна з причин цього – значна зарегульованість сфери охорони здоров’я та вкрай неспішні медичні послуги за кордоном.

Як отримати консультації та допомогу від українських медиків віддалено, цікавляться не тільки українці за кордоном – внутрішні переселенці також часто шукають порад лікарів.

Консультація у лікаря буде корисною також, щоб отримати електронний рецепт на рецептурні ліки. Він починає діяти в Україні з 1 квітня.

Чи можна отримати консультацію лікаря віддалено

Як зв’язатись з сімейним лікарем або профільним спеціалістом онлайн, The Page розібрався за сприяння спеціалістів медичної інформаційної системи Helsi, яка на сьогодні є найпоширенішою в Україні.

  1. Кваліфіковану медичну консультацію можна отримати онлайн з будь-якої точки України та з-за кордону. Механізм таких онлайн консультацій однаковий.
  2. Направлення від медзакладу чи попередні декларації для цього не потрібні.
  3. Онлайн прийом проводять лікарі усіх спеціальностей, як державних, так і приватних медзакладів. Усі лікарі зареєстровані в Національній системі ЕСОЗ, їхні дані та кваліфікація підтверджені МОЗ.
  4. Після прийому лікар може виписати рецепт чи направлення.
  5. Можна обрати лікаря будь-якої спеціальності в списку – як сімейного, так і конкретного спеціаліста.

Лікарі з ліцензіями активно доєднуються до електронної системи щодня – як з України, так і ті, хто теж виїхав за кордон. Кожний з них має свій графік онлайн-прийому, а переглянути розклад можна на сторінці конкретного спеціаліста.

Як записатись до лікаря онлайн через застосунок Helsi

  • Оберіть пункт «Онлайн прийом» в додатку Helsi – внизу під пошуком на головній;
  • Знайдіть потрібного спеціаліста – сімейного лікаря або профільного спеціаліста;
  • Виберіть зручний день та час;
  • В призначену дату вам прийде сповіщення, коли лікар підключиться;
  • Після консультації можна переглянути деталі прийому в особистому кабінеті Helsi.
Як записатись до лікаря онлайн через Helsi

Як записатись до лікаря онлайн через Helsi

Як записатись до лікаря онлайн через Helsi – відео

Контекст. За даними управління верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН), на 28 березня 2023 року в Європі все ще перебувають 8,17 млн українських біженців. Трохи більше 5 млн з них офіційно отримали тимчасовий захист в країнах Європейського Союзу.

Наприкінці грудня 2022 року уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що після початку повномасштабного вторгнення рф з з України виїхало понад 14,5 млн українців, в тому числі 11,7 до країн ЄС. 7,7 млн отримали тимчасовий захист в Європі. В Україні було зареєстровано 4,7 млн внутрішньо переміщених осіб.

Медичний сервіс Helsi.me доступний для iOS і Android. В серпні 2022 року «Київстар» придбав частку акцій Helsi Ukraine, найбільшої в країні медичної інформаційної системи та цифрового постачальника послуг охорони здоров’я. Тому всі абоненти Київстар за кордоном можуть користуватись Helsi без списання мегабайтів інтернету.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉