Facebook Pixel

Лікуватися стане простіше. Київстар придбав медсервіс Helsi (УТОЧНЕННЯ)

Компанія «Київстар» придбала частку акцій Helsi Ukraine, найбільшої в країні медичної інформаційної системи та провідного цифрового постачальника послуг охорони здоров’я. Про це повідомили у пресслужбі материнської компанії Veon.

Quote«Стратегічна інвестиція є частиною зобов’язань «Київстар» у відбудові України та дозволить компанії розширити послуги eHealth на національному рівні, щоб зробити їх доступними для кожного українця», — йдеться в релізі.

Нова цифрова послуга охорони здоров’я об’єднає досвід «Київстар» у наданні цифрових послуг світового рівня на основі високоякісного конвергентного зв’язку з досвідом Helsi у сфері цифрової медичної допомоги пацієнтам.

Скористатися послугою матиме змогу все населення України, у тому числі й 6,4 млн біженців, що покинули територію української держави.

Quote«Як і зв’язок, охорона здоров’я є важливою гуманітарною послугою, яка має бути доступною для всіх, – зазначив Каан Терзіоглу, генеральний директор VEON Group. — Наша стратегія цифрового оператора, яку ми впроваджуємо в усіх наших дочірніх компаніях у всьому світі, зосереджена на інвестуванні та розробці послуг, які покращують життя наших клієнтів, будь то через освіту, охорону здоров’я, фінтех, електронну комерцію чи інші послуги. В Україні охорона здоров’я є абсолютним пріоритетом, і ми пишаємося тим, що разом з Helsi надаємо цю життєво важливу послугу в рамках нашої відданості відбудові країни».

За словами гендиректора «Київстар» Олександра Комарова, угода з Helsi надає великий потенціал для лідерства в індустрії електронного здоров’я.

Quote«Київстар» планує розширити свій бізнес та інвестувати протягом наступних трьох років у розвиток цифрових екосистем для здоров’я українців, розвиваючи нові продукти, покращення критичної інфраструктури та створення нових робочих місць», – підкреслив Комаров.

Варто зазначити, що українці зможуть у електронній медичній системі записатись на телемедичний візит онлайн, отримати телемедичну консультацію онлайн, отримати електронний рецепт і дистанційно подати заявку на ліки. Новий цифровий сервіс охорони здоров’я також дозволить складати плани лікування, вести медичну документацію пацієнтів та інтегруватися з аптечними мережами та лабораторіями.

Про компанії

Helsi – найбільша медична інформаційна система та провідний цифровий провайдер охорони здоров’я в Україні. Компанія працює на ринку шість років, має понад 23 мільйони пацієнтів і відома як постачальник рішень SaaS для медичної інформаційної системи для 1300 державних і приватних клінік. Мобільний сервіс налічує понад 4 мільйони користувачів. Ним користуються понад 49 тисяч лікарів по всій Україні.

«Київстар» є найбільшим в Україні цифровим оператором з 24,8 млн абонентів мобільного зв’язку та понад 1,2 млн абонентів домашнього Інтернету станом на червень 2022 року. Нещодавно компанія розширила мережу 4G в Україні, й відтепер 3500 міст у 19 сільських районах мають доступ до 4G.

УТОЧНЕННЯ. Раніше було зазначено, що компанія «Київстар» придбала контрольний пакет акцій Helsi Ukraine. Однак в Helsi наголосили, що формулювання про «контрольну частку» є юридично некоректним. Також повідомляється, що «Київстар» володіє 69,99% ТОВ «Хелсі Україна».

Подякувати 🎉