Facebook Pixel

Українці за кордоном можуть отримати безплатну лікарську допомогу через Helsi


Медична система Helsi та телеком-оператор «Київстар» надають можливість усім абонентам «Київстар», що перебувають за кордоном, користуватися застосунком Helsi в ґаджетах без списання мегабайтів інтернету.

Зараз українці в пошуках тимчасового захисту перебувають у різних країнах світу. За останніми даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, 7 915 287 українців у статусі біженців виїхали з України, і достеменно невідомо, яка їх частина планує повернення додому.

Quote«Багато громадян хочуть повернутися додому, але певні обставини не дають змогу це зробити, і в кожного вони свої. Війна скоригувала життя українців, тому ми як бізнес намагаємося полегшити перебування наших людей за кордоном, принаймні на час війни. Станом на вересень 2022 року «Київстар» обслуговував 24,4 млн абонентів мобільного зв’язку, з них 2,3 млн осіб зараз перебувають за кордоном», – зазначив Дмитро Шимків, член наглядових рад «Київстар» і Helsi.

З огляду на велику кількість пацієнтів, що користуються застосунком для пошуку українських лікарів і отримання консультації, це рішення є оптимальним для підтримки українців за кордоном.

Мегабайти мобільного інтернету не списуватимуть з рахунків абонентів «Київстар» під час користування застосунком. Телемедичну консультацію з відеозв’язком можна отримати безплатно, використовуючи лише мобільний інтернет. Тож пацієнти через застосунок можуть тримати зв’язок зі своїм лікарем 24/7.

Quote«Консультацію зручно та швидко можна отримати в застосунку, бо не в кожному європейському місті, а тим паче селищі людина одразу може знайти можливість зустрітися з лікарем», – підкреслив Євген Донець, СЕО компанії Helsi.

Країни Європи підтримують українців у різний спосіб, зокрема й безплатним доступом до медичної допомоги на всіх рівнях. Водночас через певні адміністративні перепони легше безпосередньо звернутися до свого сімейного лікаря в Україні, принаймні з найпоширенішими симптомами.

Нагадаємо, що компанія «Київстар» придбала частку акцій Helsi Ukraine, найбільшої в країні медичної інформаційної системи та провідного цифрового постачальника послуг охорони здоров’я.

Медичний сервіс Helsi.me запустив мобільний застосунок для того, щоб шукати лікаря, державну клініку або послуги. Його вже можна завантажити на iOS і Android, для пацієнтів він безплатний.

Подякувати 🎉