Facebook Pixel

росія допомагає Північній Кореї обходити банківські санкції

Західні розвідки припускають, що росія намагається допомогти Північній Кореї отримати доступ до міжнародної фінансової системи в обмін на ракети та боєприпаси. Про це пише The New York Times.

За словам представників західної розвідки, росія розблокувала заморожені північнокорейські активи на мільйони доларів і, можливо, допомагає Північній Кореї отримати доступ до міжнародних банківських мереж.

росія розблокувала $9 млн із $30 млн заморожених активів Північної Кореї, які перебували у російській фінустанові. Представники розвідки зазначають, що ці гроші Пхеньян може використати для купівлі сирої нафти.

Є інформація, що північнокорейська підставна компанія відкрила рахунок у іншому російському банку в Південній Осетії, самопроголошеній державі, створеній на окупованій рф частині Грузії, яка є маріонетковим формуванням росіян.

Це свідчить про те, що росія допомагає Північній Кореї обходити санкції ООН, які забороняють іншим країнам проводити фінансові операції з КНДР.

Американські чиновники заявили, що не можуть підтвердити деталі банківських домовленостей. Але один із чиновників на правах анонімності сказав, що такі домовленості були очікуваними для США. За його словами, КНДР найбільше хоче від Росії отримати передову військову техніку.

Контекст: ООН і США запровадили низку санкцій проти Північної Кореї після того, як країна почали випробування ядерної зброї попри заборони.

Подякувати 🎉