Facebook Pixel

США обіцяють ввести додаткові санкції проти КНДР та Ірану за допомогу росії

США планують ввести додаткові санкції проти осіб, які допомагають отримувати росії військову допомогу з північної кореї та Ірану – зокрема балістичні ракети.

Про це на брифінгу в четвер, 4 січня, заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, повідомляє «Європейська правда».

Кірбі зазначив, що США мають докази отримання Росією балістичних ракет із Північної Кореї, а також переговорів москви й Тегерана про отримання аналогічного озброєння.

Quote«У відповідь на діяльність Росії з Іраном та Північною Кореєю ми вживаємо низку заходів із союзниками та партнерами», – оголосив він.

США хочуть порушити питання про військову співпрацю Пхеньяна та Москви на Раді безпеки ООН.

Quote«Ми вимагатимемо, аби Росія відповіла за чергове порушення своїх міжнародних зобов’язань. По-друге, ми накладемо санкції на тих, хто сприяє передачі зброї між Росією і КНДР та Росією й Іраном», – додав представник Білого дому.

Про те, що росія придбала балістичні ракети у північної кореї, підтверджує і розвідка США. Ці ракети, ймовірно, були використані у ракетній атаці 30 грудня 2023 року і одна з них упала у відкритому полі в Запорізькій області.

Нагадаємо, що США разом із союзниками заблокували або конфіскували понад $58 млрд активів, які належать або контролюються громадянами рф. Це стосується росіян, які потрапили під санкції.

Подякувати 🎉