Facebook Pixel

США та союзники заморозили понад $58 млрд російських активів

США разом із союзниками заблокували або конфіскували понад $58 млрд активів, які належать або контролюються громадянами рф. Це стосується росіян, які потрапили під санкції.

Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів США.

Члени Цільової групи російських еліт, довірених осіб і олігархів (REPO) успішно заблокували або заморозили на фінансових рахунках та в економічних ресурсах активи росіян, які потрапили під санкції, на суму понад $58 млрд, відстежили російські активи по всьому світу й «жорстко обмежили доступ росіян, які потрапили під санкції, до міжнародної фінансової системи».

Також Цільова група забезпечила, щоб активи Центрального банку росії та Російського фонду національного добробуту в американських юрисдикціях залишалися знерухомленими й не могли використовуватися для підтримки військових дій рф проти України.

З-поміж іншого було заарештовано елітну нерухомість та інші активи класу люкс, що оцінюються «в багато мільярдів доларів», яхти та інші судна, літаки та інше майно, розташоване в усьому світі.

Quote«Оскільки агресивна війна росії триває, члени REPO, як і раніше, сповнені рішучості покласти на росію великі витрати. REPO й надалі виявлятиме, знаходитиме та заморожуватиме активи росіян, які перебувають під санкціями, з метою позбавити Кремль коштів, необхідних йому для ведення незаконної війни», — йдеться у звіті.

Також зазначається, що Цільова група подвоїть зусилля щодо притягнення рф до відповідальності за її війну проти України, протидіючи спробам москви «підірвати, обійти або ухилитися від колективних санкцій».

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉