Facebook Pixel

Росія купила балістичні ракети у кндр і атакувала ними Україну – Білий дім

Представники розвідки США встановили, що Росія придбала балістичні ракети у Північної Кореї. Зокрема, росія використала ці ракети для атаки на Україну 30 грудня 2023 року

Про це пише AP.

За словами речника Пентагону Джона Кірбі, Північна Корея надала росії пускові установки балістичних ракет і кілька балістичних ракет. За його словами, російські війська випустили щонайменше одну з цих балістичних ракет по Україні 30 грудня, і вона впала у відкритому полі в Запорізькій області.

Також росія запустила кілька північнокорейських балістичних ракет у вівторок 2 січня. Ракети мають дальність близько 885 км.

Співробітники американської розвідки вважають, що Північна Корея в обмін на підтримку зброєю хоче, щоб Росія надала їй літаки, ракети «земля-повітря», бронетехніку, обладнання для виробництва балістичних ракет та інші передові технології.

Кірбі сказав, що російсько-іранська угода не була завершена, але США «стурбовані тим, що переговори Росії щодо придбання в Ірану балістичних ракет близької дальності активно просуваються».

Нагадаємо, що у жовтні 2023 року Північна Корея надала росії понад 1 тис. контейнерів військового обладнання та боєприпасів для використання в Україні

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉