Facebook Pixel

Приватбанк, «Нафтогаз» і «Роттердам +»: Венедіктова відзвітувала перед Радою за 2020 рік

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова відзвітувала у Верховній Раді про роботу Офісу генпрокурора за 2020 рік, розповівши про справу Приватбанку, «Роттердам +», реформування органів прокуратури тощо, передає агентство «Інтерфакс-Україна». The Page публікує головне з виступу.

Ірина Венедіктова про справу Приватбанку

За словами генеральної прокурорки, в справі Приватбанку щодо підозри їхніх ексвласників Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова у виведенні коштів з фінустанови, потрібно провести експертизу для того, щоб встановити збитки і склад злочину.

«Експертизу неможливо не проводити, оскільки експертиза — це саме той документ, який встановлює збитки. Тут повинен бути склад злочину. Тому ми рухаємося виключно за законом».

Ірина Венедіктова

Ірина Венедіктова

генеральна прокурорка України

Венедіктова також додала, що вона не може блокувати справу, бо як прокурор увійшла в цю справу 11 січня 2021 року і у неї немає спеціального суб'єкта.

Венедіктова про «Роттердам +»

Генеральна прокурорка запевнила, що справою «Роттердам +» повинен займатися новий глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, оскільки він має можливість переглянути матеріали, процесуальні рішення і зрозуміти, як правильно діяти і формувати групу.

Quote«Тому що Вищий антикорупційний суд двічі відповів на питання, наскільки можна змінювати групу і наскільки не можна, вже визначившись у цьому. Тому я не хочу жодним чином впливати — з одного боку, а з іншого — нести потім відповідальність за ті вироки, які може прийняти суд у цій справі. Це справа виключно антикорупційної інфраструктури», — додала вона.

Венедіктова про «Нафтогаз»

Венедіктова також повідомила про те, що проти «Нафтогазу» було відкрито кілька проваджень, зокрема щодо його аудиту Держаудиторською службою. За її словами, ці справи заслуховуються раз на два тижні.

Quote«Як тільки ми вийдемо на конкретні результати, про це буде інформація на сайті Офісу генерального прокурора», — додала генпрокурорка.

Венедіктова про реформу органів прокуратури

Венедіктова також заявила, що реформу органів прокуратури практично закінчили.

«Незважаючи на сумніви всіх скептиків щодо продовження реформи зі зміною генерального прокурора, я готова вам відзвітувати, що зараз вона вже фактично закінчена. Що ми маємо за її результатами? Всього в органах прокуратури атестацію успішно пройшли дві третини прокурорів (64%) — 7157 з 11 166 працівників».

Ірина Венедіктова

Ірина Венедіктова

генеральна прокурорка України

Вона також додала, що Офіс генпрокурора почав працювати 2 січня 2020 року, а обласні відділення прокуратури 11 вересня 2020-го і заявила, що найближчим часом запрацюють окружні прокуратури, що і закінчить реформу органів.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉