Facebook Pixel

Справа Приватбанку проти Коломойського: суддя скасувала засідання без пояснення причин

Суддя Печерського суду без пояснення причин скасувала засідання щодо виконання доручення іноземного суду, під час якого мали б вручити судові документи – позов Приватбанку проти бізнесмена Ігоря Коломойського.

Як розповів The Page співрозмовник у Міністерстві фінансів, суддя Печерського суду Тетяна Остапчук несподівано скасувала засідання суду, на якому повинні були вручити повістку до суду Тель-Авіва Ігорю Коломойському.

«Однак напередодні засідання до судді зайшов адвокат Коломойського, коротко переговорив з нею і вийшов. Урешті-решт засідання не відбулося, а адвокат Коломойського швидко зник із будівлі суду», – розповів співрозмовник у Мінфіні.

За словами джерела, основною проблемою тривалого розгляду судових позовів за кордоном є процедура формального сповіщення відповідачів-резидентів України. Останні використовують недосконалість судової системи України та ухиляються від отримання документів від судів інших держав.

«Це взагалі якийсь неймовірний випадок, коли перед засіданням до судді заходить представник сторони, після чого саме засідання зривається», – дивується джерело.

Нагадаємо, що український Приватбанк подав позов до бізнесмена Ігоря Коломойського та ізраїльського банку «Дисконт» до окружного суду Тель-Авіва на суму два мільярди шекелів (близько $600 млн). Коломойського звинувачують у шахрайстві та відмиванні капіталу.

Подякувати 🎉