Facebook Pixel

«Укрпошта» уклала угоду про будівництво сортувального комплексу в Дніпрі за $49 млн

«Укрпошта» уклала угоду про початок будівництва автоматизованого логістичного сортувального комплексу в Дніпрі за $49 млн. Завершення всіх робіт зі зведення заплановано до першого півріччя 2023 року. Про це повідомляється на сайті компанії.

Новий автоматизований сортувальний комплекс буде розташований неподалік аеропорту Дніпра. Комплекс стане основним центром оброблення та сортування поштових відправлень для центральної України. За попередніми підрахунками, мінімальний час і обсяг оброблення посилок зросте до 35 тис. на годину, а письмової кореспонденції — до 15 тис. на годину, що дасть змогу значно скоротити строки доставки. На площі 24 тис. кв. м передбачено зони приймання, оброблення, сортування преси, листів, відправлень, окремо кур’єрської доставки. Планується, що сортувальний центр працюватиме в режимі 24/7, завдяки чому можна буде скоротити час оброблення до 3 — 5 годин і час доставки загалом.

Quote«Дніпровський сортувальний комплекс буде потужним хабом для центральної України. Адже область межує із 7 іншими регіонами, а в самому місті розташовані головні офіси великих компаній, зокрема ритейлерів, для яких швидка та якісна доставка до кінцевого споживача є вирішальною. Цей комплекс – частина великого проєкту нової логістичної мережі «Укрпошти». Ми вже уклали угоди на будівництво подібних хабів у Києві та Львові, на черзі інші регіони», — зазначив генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський.

Добір підрядника на будівництво сортувального центру проводився через РroZorro. За умовами тендера, будівництво сортувального центру обійдеться в $49 млн.

Контекст. Нагадаємо, що 7 вересня «Укрпошта» уклала угоду на будівництво логістичного сортувального центру в Борисполі.

У рамках стратегії модернізації компанія залучила майже 100 млн євро для будівництва автоматизованих сортувальних хабів, регіональних депо та закупівлі автомобілів для пересувних відділень. Зокрема, проєкт модернізації логістичної мережі оцінюється в 60 млн євро й передбачає будівництво 7 автоматизованих сортувальних центрів і перебудову логістичної мережі на 61 регіональне депо.

Відповідні угоди було укладено восени 2020 року за участю «Укрпошти», Мінінфраструктури, ЄБРР і ЄІБ.

Усі нові будівлі буде зведено з використанням сучасних енергоощадних технологій і екологічних методів захисту довкілля й сертифіковані за міжнародними стандартами BREEAM.

Подякувати 🎉