У Вінницькій області за $14 млн створили комплекс з глибокої переробки кукурудзи

80% готової продукції планується реалізовувати на експорт

Новий завод побудований в селищі Демківське Тростянецької громади Гайсинського району. Його власником є компанія «Дакс Бунге Україна». Це підприємство зі 100% іноземними інвестиціями, засновниками якого є лідер по переробці кукурудзи в Європі — іспанська Dacsa Group (60%) і один з найбільших світових трейдерів — американська компанія Bunge (40%).

Як повідомив директор «Дакс Бунге Україна» Андрій Запісоцький, завод був побудований менше, ніж за рік. Устаткування для його оснащення привезли на 30 вантажівках з Італії та Іспанії. Монтаж постачальники контролювали через відеокамери. Фахівців для роботи на заводі залучили з Києва, Житомира, Харкова та Донецької області.

На заводі встановлено обладнання для переробки кукурудзи твердих сортів в борошно і крупу загальною потужністю 300 тонн кукурудзи в день (100 тис. тонн в рік).

80% готової продукції планується реалізовувати на експорт. Вже випущена і підготовлена до експорту перша партія продукції.

Основні клієнти заводу — великі міжнародні корпорації: виробники пива і харчових продуктів (сухі сніданки, снеки, випічка та кондитерські вироби).

Сума інвестицій складає $14 млн. Основне обладнання поставлялося італійським виробником GBS (Golfetto Berga Sangati). Тендер на монтаж устаткування виграла компанія UBC Engineering, що входить до холдингу UBC Group.

Планується створити 50 нових робочих місць.

Додатково. Виробники м'яса звернулися до Кабінету міністрів і РНБО з проханням вжити заходів державного регулювання, щоб уникнути дефіциту кукурудзи і зростання цін на продукцію тваринництва.

Читати на The Page