Facebook Pixel

Суд продовжив арешт ексочільнику «Мотор Січі» В'ячеславу Богуслаєву до квітня 2024 року

Солом'янський районний суд Києва продовжив тримання під вартою колишньому президенту компанії «Мотор Січ» В'ячеславу Богуслаєву. Його звинувачують у держзраді.

Про це пише «Суспільне».

У чому підозрюють ексочільника «Мотор Січі» Богуслаєва

22 жовтня 2022 року Богуслаєв був затриманий СБУ за підозрою в колабораційній діяльності та пособництві державі-агресорці. 1 лютого 2023 року він отримав підозру в сприянні терористичній організації «днр».

Встановлено, що фігурант В'ячеслав Богуслаєв організував господарську діяльність Сніжнянського машинобудівного заводу ПАТ «Мотор Січ» на тимчасово окупованій території України у місті Сніжне Донецької області. А відтак «податки» та «митні платежі» сплачувалися на користь так званої «днр».

Документування злочинної діяльності фігуранта В'ячеслава Богуслаєва здійснюють працівники СБУ за оперативного супроводу Департаменту захисту інтересів суспільства та держави Нацполіції України.

19 травня 2023 року Шевченківський районний суд Києва продовжив запобіжний захід експрезиденту підприємства «Мотор Січ» В’ячеславу Богуслаєву.

16 липня Шевченківський районний суд Києва продовжив тримання під вартою без права внесення застави підозрюваному у держзраді експрезиденту компанії «Мотор Січ» В'ячеславу Богуслаєву до 9 вересня. У вересні той же суд затримав Богуслаєва до 22 жовтня 2023 року.

Також Служба безпеки підозрює ексочільника АТ «Мотор Січ» у блокуванні постачання бойового гелікоптера на фронт. А ще журналісти «Схем» виявили, що українське підприємство «Мотор Січ» під керівництвом В'ячеслава Богуслаєва, продавало авіаційні двигуни підсанкційним компаніям з Ірану.

18 жовтня 2023 року СБУ заарештувала майно Богуслаєва та директора департаменту зовнішньоторговельної діяльності підприємства. Його вартість оцінюється у 12 млрд грн.

15 листопада Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) передало 100% корпоративних прав Вінницького авіаційного заводу до АТ «Мотор Січ».


Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉