Facebook Pixel

СБУ підозрює Богуслаєва в перешкоджанні постачанню гвинтокрила для ГУР

Служба безпеки підозрює ексочільника АТ «Мотор Січ» у блокуванні постачання бойового гелікоптера на фронт. Про це пише пресслужба відомства.

Слідчі СБУ встановили, що Богуслаєв начебто навмисно заблокував виконання державного замовлення на ремонт гвинтокрила МІ-2. Так, у квітні 2022 року «Мотор Січ» отримало замовлення від представників ГУР МО щодо передавання відомству гелікоптера типу МІ-2 для виконання бойових завдань на фронті. ГУР обіцяло заплатити за цю роботу.

Однак, за даними слідства, Богуслаєв наказав своїм підлеглим розібрати вертоліт на деталі та приховати експлуатаційну документацію на нього. Робітники заводу зняли лопаті та вивели з ладу механізми вертольота, що відповідають за роботу опорного гвинта.

За даним фактом президенту АТ «Мотор Січ» додатково повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань в особливий період, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Нагадаємо, що 1 лютого 2023 року колишній президент ПАТ «Мотор Січ» В'ячеслав Богуслаєв отримав підозру в сприянні терористичній організації «днр». Шевченківський суд наклав арешт на все майно затриманого за підозрою в колаборації з росією. Раніше, 22 жовтня 2022 року, він був затриманий СБУ за підозрою в колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉