Facebook Pixel

Кабмін передав Вінницький авіазавод в управління ПАТ «Мотор Січ» — Мінекономіки

Кабмін передав Вінницький авіазавод в управління ПАТ «Мотор Січ» — Мінекономіки

Кабмін передав Вінницький авіазавод в управління ПАТ «Мотор Січ» — Мінекономіки

Кабінет міністрів України передав акції Вінницького авіаційного заводу в управління ПАТ «Мотор Січ». Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Наразі акції Вінницького авіаційного заводу за рішенням суду перебувають в управлінні Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). Своєю чергою ПАТ «Мотор Січ» за рішенням військових органів було відчужено на користь держави в листопаді 2022 року. Нині «Мотор Січ» управляється Міністерством оборони України.

Як пояснив заступник міністра економіки Олексій Соболев, Вінницький авіазавод історично тісно співпрацює з «Мотор Січчю», виконуючи капітальні ремонти та модернізацію двигунів для гвинтокрилів. Зі свого боку відчужене державою ПАТ «Мотор Січ» виконує важливі завдання з посилення обороноздатності країни.

Quote«Визнано доцільним передати управління Вінницьким авіазаводом від АРМА до ПАТ «Мотор Січ». Це забезпечить безперебійну роботу заводу, покращить управління та дасть змогу дозволить обом підприємствам ефективно працювати на оборону України», — зазначив Олексій Соболев.

За даними системи YouControl, Віннницький авіазавод був заснований у 2011 році.

Він зареєстрований за тією самою адресою, що й державне підприємство «Вінницький авіаційний завод» — у Вінниці, на вулиці Чехова (нині Гетьмана Мазепи), 7. Основний вид діяльності — «Виробництво повітряних і космічних літальних апаратів, супутникового устаткування». Розмір статутного капіталу — 17,5 млн грн.

Приватний авіазавод належить В'ячеславу Богуслаєву, співвласнику «Мотор Січі». 23 жовтня 2022 року Богуслаєва та начальника Департаменту зовнішньоекономічної діяльності підприємства «Мотор Січ» затримала СБУ. За даними слідства, ці посадовці діяли в змові з наближеними до Кремля представниками російської корпорації «Ростех», яка є одним із головних виробників озброєнь для збройних сил Росії. Зловмисники налагодили транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до країни-агресора.

Їм було оголошено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України, а саме стаття 111-1 (колабораційна діяльність) та стаття 111-2 (пособництво державі-агресору).

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉