Facebook Pixel

Мобілізація та демобілізація стали основними викликами для кадрових спеціалістів

Що відбувається на ринку праці в ритейлі: брак синіх комірців. Фото FreePik

Що відбувається на ринку праці в ритейлі: брак синіх комірців. Фото FreePik

Основним викликом на ринку праці в ритейлі є зараз і залишиться в майбутньому дефіцит працівників на робочих спеціальностях. Крім цього, представники ритейлу очікують збільшення ветеранів, що повертаються до мирного життя та потребують особливих умов роботи. The Page розповідає, до яких викликів готуються кадрові фахівці у ритейлі.

Наразі конкуруючи за робітників на ринку праці, ритейл-компанії намагаються моніторити актуальні заробітні плати на ринку та вчасно підвищувати грошову винагороду персоналу.

«Ми переглядаємо зарплати двічі на рік — у квітні та жовтні. За 2023 рік оклади підвищилися в середньому на 16%», — прокоментувала The Page Марина Калюжна, HR-директорка групи компаній Suziria Group, частиною якої є магазини MasterZOO.

В мережах супермаркетів «Наш Край» та SPAR також постійно моніторять заробітні плати. Інколи зарплати в мережах піднімають точково, якщо в окремому регіоні посилюється брак кадрів. Про це розповіла Ольга Семенюта, керівниця Департаменту розвитку персоналу мережі супермаркетів «Наш Край» та SPAR.

У мережі «Епіцентр» готуються до нових викликів: повернення демобілізованих працівників та браку молодих фахівців. Загалом в мережі було мобілізовано близько 4 тис. співробітників, 600 з яких вже повернулися до мирного життя.

«Ми розуміємо, що період їхньої адаптації та інтеграції в робочий процес може бути тривалим і досить складним, тому засновники компанії ініціювали розробку програми адаптації демобілізованих. На жаль, з фронту повертається багато захисників з травмами різного ступеня складності, а трудове законодавство України й вимоги з охорони праці не готові до цього», — наголосила Ксенія Бєляєва, HR бізнес-партнер ТОВ «Епіцентр К».

До яких викликів на ринку праці готуються в українському ритейлі, читайте детальніше.

Подякувати 🎉