Facebook Pixel

Путін хоче відродити Радянський Союз та увійти до світової історії – Держдеп

Влада Сполучених Штатів стривожена потенційними амбіціями російського президента Володимира Путіна увійти до світової історії завдяки відродженню СРСР. У Держдепі переконані, що Кремль вважає Україну та решту колишніх радянських республік «зоною свого впливу».

Quote«Є передумови вважати, що він (президент Путін – ред.) як проєкт своєї спадщини прагне відродити Радянський Союз, а потім, хто знає, чи буде його апетит задоволений з'їденим, чи він вирішить піти далі?», — заявила заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд під час слухань у Сенаті США.

Тим часом вона додала, що російський лідер недооцінює європейських союзників, що готові та здатні протистояти агресії Москви.

Нуланд про санкції проти Росії

Невдовзі після двогодинного онлайн-саміту між Путіним і його американським колегою Джо Байденом заступниця держсекретаря США розповіла, що новий пакет санкцій у разі вторгнення РФ в Україну буде набагато потужнішим, ніж попередній. Білий дім, за її словами, готує «заходи 1-го дня, заходи 5-го дня, заходи 10-го дня», крайні — включатимуть воєнну відповідь.

Quote«Важливо, щоб президент Путін зрозумів, що якщо він увійде (в Україну – ред.), усе буде інакше, ніж у 2014 році», — підкреслила Нуланд.

Ба більше, вона зазначила, що українські збройні сили з 2014 року стали набагато «боєздатнішими», зокрема завдяки допомозі з боку США.

Контекст. 7 грудня відбулися переговори між президентами РФ і США Володимиром Путіним і Джо Байденом. Після завершення перемовин Білий дім і Кремль опублікували кожен свою версію ходу розмови та її підсумків.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉