Facebook Pixel

ЄБРР підтримує українську агропереробку — Кузьменко

ЄБРР підтримує українську агропереробку — Кузьменко

ЄБРР підтримує українську агропереробку — Кузьменко

Якщо сфокусуватися безпосередньо на агропереробці, то такі проєкти ЄБРР складають до 37% загальної суми агропроєктів, або 2 млрд євро. Про це повідомила Леся Кузьменко, заступниця глави ЄБРР в Україні.

Клієнтами банку були й залишаються провідні компанії в різних сегментах: агропереробка, виробництво цукру й томатної пасти, безалкогольних напоїв, виробництво соняшникової олії, молочної продукції, м'ясопереробка, виробництво кормів, кондитерських виробів, продуктів, готових до вживання тощо.

Quote«Ми вважаємо, що розвиток переробної промисловості є дуже важливим для країни, оскільки це частково розв'яже питання з експортом зерна та створить більше можливостей для працевлаштування місцевого населення», — сказала Леся Кузьменко.

Маємо зазначити, що клієнти вже максимально використовують наявні виробничі потужності залежно від місця розташування, а деяких із них навіть вирішили розширити своє виробництво.

Особливу увагу ЄБРР приділяє так званим «зеленим» проєктам. Тобто всі проєкти мають фокусуватися на енерго- й ресурсозбереженні та виробництві відновлювальної енергії з агровідходів, зменшенні викидів в атмосферу.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉