Facebook Pixel

ЄБРР інвестує в Україну 3 млрд євро в 2022-2023 — президентка банку на зустрічі з Зеленським

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) зобов’язався інвестувати 3 млрд євро в Україну протягом 2022-23 рр. і готовий посилити зусилля для відновлення країни. Про це президентка ЄБРР Оділь Рено-Бассо нагадала 21 квітня в Києві під час зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським.

Quote"Під час зустрічі з Оділь Рено-Бассо закликав банк звернути увагу на сегмент житла та на стимулювання житлового будівництва в Україні, зокрема, у контексті реалізації державної іпотечної програми», — додав Зеленський.

ЄБРР, який є найбільшим інституційним інвестором в Україні, готовий відігравати ключову роль у відбудові країни, коли настане відповідний час, повідомила Оділь Рене-Брассо. Основна увага ЄБРР в Україні сфокусована на підтримці енергетичної та продовольчої безпеки, відновленні залізничної інфраструктури, фінансуванні торгівлі та підтримці приватного сектору.

Минулого року ЄБРР інвестував в Україну 1,7 млрд євро, що становить понад одну десяту загальних інвестицій Банку, і залучив ще 200 млн євро від партнерських фінансових установ. Половину фінансування банк надав з власних коштів, інша половина надійшла завдяки щедрій підтримці донорів і гарантів з G7, Європейського Союзу та інших країн.

Quote«Ми захоплюємось мужністю та рішучістю українського народу та зробимо все, що в наших силах, щоб зберегти та розширити нашу підтримку для підготовки до майбутніх відбудовних робіт. Це є невід’ємною частиною інвестицій та постійної підтримки програми реформ», – сказала Рено-Бассо.

Минулого року підтримка ЄБРР Україні включала надання 150 млн євро на екстренну підтримку ліквідності «Укрзалізниці», 520 млн євро загальним обсягом електроенергетичній компанії «Укренерго» та пакету розміром 500 млн євро газовій компанії «Нафтогаз України».

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉