Facebook Pixel

ЄБРР надасть кредит «Укрзалізниці» на €200 млн

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) планує виділити АТ «Укрзалізниця» кредит екстреної підтримки під суверенні гарантії на €200 млн. Про це пише «Інтерфакс-Україна» .

Рада директорів банку планує розглянути це на засіданні 10 травня 2023 року. Позика буде складається зі €100 млн екстреного фінансування капітальних інвестицій УЗ і €100 млн підтримки структури капіталу. 50% кредиту буде забезпечено гарантіями донорів G7/ЄС.

Позики «Укрзалізниці» зможуть збільшити транскордонну пропускну спроможність з ЄС, усунувши вузькі місця в перетині кордону, а також відремонтувати відповідні ділянки залізничного полотна, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення РФ. Отримавши фінансування, УЗ зможе не тільки відновити ключові залізничні коридори на кордоні з ЄС, а й закупити рухомий склад для забезпечення комплексних рішень щодо розширення пропускної спроможності залізничних коридорів з ЄС.

Нагадаємо, в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» став Євген Лященко. Раніше він працював в структурах мультимільярдера Ріната Ахметова.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉