Facebook Pixel

Синоптики прогнозують ще 10 днів «бабиного літа» в Україні

Зима 2022-2023 не буде шокуючою. А починаючи з 27 жовтня й до 7 листопада 2022 року синоптики прогнозують друге «бабине літо» по всій території України.

Як розповів у коментарі The Page керівник відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Владислав Білик, відсьогодні й протягом ще 10 днів в Україні очікується період теплої погоди без дощів.

Quote«Цей період у народі називають «бабиним літом». У цей час опадів не передбачається. Температура вночі доволі тепла — +3 — 8 градусів, подекуди до +10. Денні температури +10 -15, на початку листопада, можливо, на пару градусів знизиться. Така погода, зокрема, буде в Києві», — зазначив синоптик.

За його словами, на 3 градуси холодніше буде хіба що на Луганщині, у районі станції Біловодськ. Трохи тепліше — на плюс 3 градуси — буде погода на півдні країни.

Найтепліше буде в українському Криму — в Ялті, де температура сягне +20 — 25.

Quote«Загалом на листопад Укргідрометцентр прогнозує температуру в межах норми, навіть вищою на 1 — 1,5 градуса, ніж зазвичай. Опади протягом місяця також у межах норми. Шокових температурних перепадів не очікується», — пояснив Владислав Білик.

Синоптик підтвердив, що важкої зими у 2022-2023 році очікувати не варто.

Quote«Зима буде такою, як і до цього: з певними відлигами, з нетривалими похолоданнями, але якогось метеорологічного апокаліпсису, як-от мінус 20 протягом 90 днів, не передбачається», — наголосив експерт.

Загалом температурний режим узимку 2022-2023 буде дещо вищий за норму. Наприклад, середня температура зимового періоду (грудень — лютий) очікується на 1 — 2 градуси вище за норму, розрахованою за період 1991-2020 рр. Це дає надію, що довгих похолодань не буде, вважає синоптик.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉