Що робити при виникненні сильного страху у дитини — поради психолога

Що робити при виникненні сильного страху у дитини — поради психолога

При виникненні у дитини сильного страху дитяча психологиня Наталія Пашко радить користуватися вправою «Квіточка». Для цього потрібно уявити, як повільно вдихаєш запах жовтої кульбабки і при цьому рахувати до п’яти. Потім на кілька секунд затримати дихання, аби повністю «зібрати весь запах» квітки. І наприкінці — повільно видихати повітря, також рахуючи до п’яти, щоб «здмухнути усі кульбабинки». З іншими дихальними практиками можна ознайомитися у книжці «Фух і Дмуха».

Ярина Завадович створила книгу для підтримки теми здорового та гармонійного розвитку дітей. У ній розповідається історія про двох мешканців повітря, які вирушають у сповнену пригод подорож. Головні герої опиняються глибоко під водою та високо у горах та дізнаються щось нове про дихання і знаходять неочікуваних друзів та допомагають їм. І, наприкінці, намагаються повернути собі легкість — адже без неї вони ніяк не зможуть потрапити додому.

У книзі зібрано чимало цікавих фактів про устрій навколишнього світу. І найголовніше — наведені дієві дихальні вправи. Вони покликані допомогти юним читачам заспокоїтися, зосередитися, взяти під контроль власні негативні емоції чи тривожні стани та навіть підвищити рівень власної енергії.

Нагадаємо, що дані ВООЗ свідчать, що близько 50% усіх ментальних порушень проявляються ще до того, як людині виповнюється 14 років. При цьому, більшість із них не підлягають своєчасній діагностиці та лікуванню. Це здебільшого пов'язано зі стигматизацією теми — проблеми, пов'язані з психічним здоров'ям, часто залишаються невидимими в суспільстві. Це заважає обговорювати актуальні емоційні потреби дітей та належним чином піклуватися про їхній психологічний стан.

Читати на The Page