Facebook Pixel

Що робити при виникненні сильного страху у дитини — поради психолога

Що робити при виникненні сильного страху у дитини — поради психолога

Що робити при виникненні сильного страху у дитини — поради психолога

При виникненні у дитини сильного страху дитяча психологиня Наталія Пашко радить користуватися вправою «Квіточка». Для цього потрібно уявити, як повільно вдихаєш запах жовтої кульбабки і при цьому рахувати до п’яти. Потім на кілька секунд затримати дихання, аби повністю «зібрати весь запах» квітки. І наприкінці — повільно видихати повітря, також рахуючи до п’яти, щоб «здмухнути усі кульбабинки». З іншими дихальними практиками можна ознайомитися у книжці «Фух і Дмуха».

fuh-and-dmuha-3.png

Ярина Завадович створила книгу для підтримки теми здорового та гармонійного розвитку дітей. У ній розповідається історія про двох мешканців повітря, які вирушають у сповнену пригод подорож. Головні герої опиняються глибоко під водою та високо у горах та дізнаються щось нове про дихання і знаходять неочікуваних друзів та допомагають їм. І, наприкінці, намагаються повернути собі легкість — адже без неї вони ніяк не зможуть потрапити додому.

fuh-and-dmuha-4.png

У книзі зібрано чимало цікавих фактів про устрій навколишнього світу. І найголовніше — наведені дієві дихальні вправи. Вони покликані допомогти юним читачам заспокоїтися, зосередитися, взяти під контроль власні негативні емоції чи тривожні стани та навіть підвищити рівень власної енергії.

fuh-and-dmuha-5.png

Нагадаємо, що дані ВООЗ свідчать, що близько 50% усіх ментальних порушень проявляються ще до того, як людині виповнюється 14 років. При цьому, більшість із них не підлягають своєчасній діагностиці та лікуванню. Це здебільшого пов'язано зі стигматизацією теми — проблеми, пов'язані з психічним здоров'ям, часто залишаються невидимими в суспільстві. Це заважає обговорювати актуальні емоційні потреби дітей та належним чином піклуватися про їхній психологічний стан.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉