Facebook Pixel

Від історії грошей до складання бізнес-плану: що дітям почитати про бізнес

Книги для дітей про фінансову грамотність. Обкладинка Олександра Шатова

Книги для дітей про фінансову грамотність. Обкладинка Олександра Шатова

Навчати дитину фінансової грамотності треба починати змалечку: пояснювати, навіщо потрібні гроші, звідки вони беруться, чому важливо планувати витрати. У добірці дитячих книжок про гроші The Page пропонує видання для дітей середнього шкільного віку та підлітків, які хочуть започаткувати власну справу.

Мрія на мільйон

Для дітей 9-12 років

Книга «Мрія на мільйон» Сергія Вожжова

Книга «Мрія на мільйон» Сергія Вожжова

Український підприємець, бізнес-тренер та автор настільної бізнес-гри «Бізнес-сходи» Сергій Вожжов зібрав у книжці основну інформацію про гроші, фінансові установи та розвиток підприємницької справи. На прикладі пригодницької історії головних героїв-підлітків він доступно розповідає про фінанси. Кожний розділ має практичне завдання: витрати, заробітки, планування бізнес-проєктів, формування команди тощо.

Історія головних героїв доводить, що труднощі — це не завжди погано, долаючи їх, можна розвиватися та навчатися нового.

Бізнесмаги

Книга «Бізнесмаги» Сергія та Наталії Щербакових

Книга «Бізнесмаги» Сергія та Наталії Щербакових

Для дітей 7-14 років

Історія про Максима та Марійку, що стали справжніми підприємцями, аби досягти своєї мети. Дві книжки серії вийшли у двох різних видавництвах: у жовтій обкладинці — «Для майбутніх мільйонерів» та у зеленій — «Батл на мільйон. Для майбутніх підприємців».

Автори Сергій та Наталія Щербакови за допомогою сторителінгу навчають своїх читачів, що планування має більшу чарівну силу, ніж будь-яке чаклунство. Словами героїв пригодницької історії вони розповідають, що ніщо не падає просто з неба, що для будь-якої мети треба докладати зусиль.

На обкладинці зазначений вік читачів 7-14 років, але ідеально книжка підійде для дітей 9-12 років.

КЕШ. Як заробляти, заощаджувати, витрачати, накопичувати, жертвувати

Книга «КЕШ. Як заробляти, заощаджувати, витрачати, накопичувати, жертвувати» Рашмі Сірдешпанде

Книга «КЕШ. Як заробляти, заощаджувати, витрачати, накопичувати, жертвувати» Рашмі Сірдешпанде

Для дітей 9-12 років

Книга поділена на шість розділів, які перелічені у назві: що таке гроші, як їх заробляти, як витрачати та планувати витрати, як заощаджувати, як накопичувати та як жертвувати. Авторка книги — дитяча письменниця та колишня юристка Рашмі Сірдешпанде — ставить перед юними читачами купу цікавих та серйозних питань, які пов’язані не тільки з грошима, а й з відповідальним ставленням до свого життя. Але без нудних нотацій, авторка ніби спонукає поміркувати.

Перший розділ розповідає про коротку історію грошей. Решта — це майже інструкція з заощаджень та планування витрат, яку можна починати використовувати просто під час читання книжки.

Для чого нам гроші? Книжка, яка пояснює все про економіку

«Для чого нам гроші? Книжка, яка пояснює все про економіку»  П’єрдоменіко Бакаларіо, Федерико Тадья, Сімони Паравані-Меллінгофф

«Для чого нам гроші? Книжка, яка пояснює все про економіку» П’єрдоменіко Бакаларіо, Федерико Тадья, Сімони Паравані-Меллінгофф

Для підлітків 12-15 років

Видавництво «Ранок» у 2022 році переклало та випустило книгу про гроші для підлітків від італійських авторів: письменника П’єрдоменіко Бакаларіо, журналіста та популяризатора науки Федерико Тадья та професорки Університетського коледжу Лондона Сімони Паравані-Меллінгофф. Пані Паравані-Меллінгофф викладає фінансову аналітику та належить до ради директорів MyBnk — організації, що займається фінансовою освітою дітей.

Книга вийшла у серії «15 запитань». Легко й дотепно вона розповідає про економіку та гроші, роботу, податки, обов’язки. Дає відповіді на різні запитання. Хто встановлює ціни? Чи можна купити все? Чому існує бідність? Що таке світовий ринок?

Книга юного підприємця. 9 детальних планів своєї справи для підлітків

«Книга юного підприємця. 9 детальних планів своєї справи для підлітків» Сергія Біденко та Ірини Золотаревич

«Книга юного підприємця. 9 детальних планів своєї справи для підлітків» Сергія Біденко та Ірини Золотаревич

Для підлітків 14+

Автор книжки Сергій Біденко — експерт з комунікацій та стратегічного управління. Він створив кілька посібників для підлітків. «Книга юного підприємця» адресована підліткам, яким цікаво розібратися, як започаткувати власну справу, які складові має бізнес-проєкт.

У книзі Біденко пропонує кілька напрямів бізнесу: клінінгових послуг, доглядання за тваринами та створення освітніх онлайн-курсів. В окремих розділах він розбирає особливості кожного з них: яка потрібна команда, хто може бути клієнтом, як рекламуватися тощо.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉