Facebook Pixel

Канада ввела нові санкції проти осіб рф, які перевозили зброю з Північної Кореї

Канада ввела додаткові санкції проти двох фізичних осіб і шести компаній, які допомагали перевозити зброю, зокрема балістичні ракети, з Північної Кореї до росії. Це порушує резолюцію ООН, що забороняє усім державам-членам купувати зброю у КНДР. Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ Канади.

«Наші санкції надсилають чітке повідомлення: Канада засуджує військову співпрацю росії з Північною Кореєю, що має наслідки для безпеки в Європі, Індо-Тихоокеанському регіоні та в усьому світі. Канада залишається непохитною у своїй відданості суверенітету України та її народу», – заявила голова МЗС Канади Мелані Жолі.

Проти кого Канада вводить санкції за співпрацю з Північною Кореєю

У МЗС Канади повідомили, що під санкції потрапили двоє людей, які є високопоставленими представниками російських підприємств, що тісно співпрацюють з армією рф і допомагають їй перевозити зброю з Північної Кореї.

Також Канада ввела санкції проти шести судноплавних компаній, які використовують вантажні кораблі та літаки, щоб імпортували зброю, зокрема балістичну, з КНДР до росії.

Quote«Оголошені санкції мають на меті підірвати здатність росії придбати північнокорейську зброю, яку використовують для просування її військових цілей у жорстокій війні проти України», – зазначили у МЗС Канади.

Нагадаємо, від 2014 року Канада ввела санкції проти понад 3 тис. фізичних та юридичних осіб у білорусі, Молдові, росії та Україні, які причетні до порушення суверенітету України, а також порушень прав людини. Окрім цього, з січня 2022-го Канада виділила Україні понад $14 млрд допомоги, включаючи військову, фінансову та гуманітарну.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉