Facebook Pixel

Канада зняла санкції з ексдружини Фрідмана та ще трьох росіян

Канада зняла санкції з Ольги Айзіман, колишньої дружини російського олігарха Михайла Фрідмана, та ще трьох росіян. Таке рішення МЗС Канади опублікували у Canada Gazette.

Quote«Канада вилучає Ольгу Айзіман із списку підсанкційних осіб, оскільки вона не відповідає критеріям накладання санкцій», – йдеться у заяві.

За даними Politico, у 2023-му ЄС вирішив зняти з неї санкції, оскільки вони встановили, що Айзіман не має зв’язків з колишнім чоловіком Михайлом Фрідманом. Наразі вона проживає в Монако і займається дизайном інтер’єрів.

Ольга Айзіман продовжує перебувати під санкціями України, Швейцарії та Великої Британії. А її діти, Лора та Кетерина Фрідман, борються проти власних санкцій у федеральному суді.

Quote«Канада продовжила оновлювати свої санкцій проти осіб, які підтримують війну в Україні, і виключила зі списку осіб, коли це було виправдано, відповідно до відповідної політики санкцій і правової бази. Рішення щодо скасування санкцій ухвалюють партнери-однодумці Канади, зокрема США, Велика Британія, ЄС та Австралія», – йдеться у заяві Канади.

Нагадаємо, 20 жовтня 2022-го Володимир Зеленський ввів санкції проти компаній та бізнесменів рф, серед яких і Михайло Фрідман, який володіє ABH Ukraine Limited. У лютому 2022-го частку Фрідмана у «Київстарі» заморозили відповідно до санкцій США та ЄС. У липні 2023-го Україна націоналізувала Sense Bank (колишній «Альфа Банк» Фрідмана). А у жовтні 2023-го СБУ арештувала активи Фрідмана на 17 млрд грн.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉