Facebook Pixel

У Нацстратегії доходів передбачені зміни в Дія.City: ІТ-галузь проти

Резиденти «Дія.Сіті » створили об’єднання резидентів ще до повномасштабного вторгнення росії у лютому 2022 року, проте спілку вирішили запустити зараз через заяви Міністерства фінансів щодо потенційного скасування податкового режиму для ІТ-бізнесу.

Про це розповіла CEO Diia.City United Наталія Микольська в ексклюзивному коментарі The Page.

Наталію Микольську турбує, що в Національній стратегії доходів Міністерства фінансів закладено можливість скасувати податковий режим «Дія.Сіті». Це сталося після того, як Україна взяла на себе зобов’язання гарантувати пільговий режим ІТ-компаніям протягом 25 років.

Quote«25 років – це те, що обіцяла держава. Якщо ви це хочете забрати, дайте розрахунки, чому режим неефективний. Держава дала інвестгарантії, потім не запитала резидентів і не включила регулятора Міністерство цифрової трансформації в операційний план реалізації стратегії і при цьому ставить під сумнів ефективність режиму», – пояснила The Page Микольська.

Микольська додає, що Diia.City United готова говорити з усіма, особливо зі своїми критиками.

6 лютого 2023 року резиденти спеціального податкового режиму IT-компаній в Україні «Дія.Сіті » презентували незалежне об’єднання, яке буде представляти їхні інтереси перед владою та міжнародними партнерами – Diia.City United. Об’єднання вже може приймати до себе нових членів та має на меті «захистити правовий режим» «Дія.Сіті» від можливостей його скасувати.

Diia.City United також прагне створювати законодавчі ініціативи для захисту бізнесів від кримінальних переслідувань, покращувати сприйняття ІТ-підприємців в Україні, підтримувати розвиток чесних правил гри для технологічного бізнесу в Україні.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉