Facebook Pixel

Хто може очолити ФДМУ і чим відлякує ця посада, пояснює в.о. голови Фонду Олександр Федоришин

В інтерв’ю The Page Олександр Федоришин, виконувач обов’язків голови Фонду держмайна України, розповів, чому посада голови ФДМУ є відлякуючою для потенційних кандидатів і хто може очолити фонд. Нагадаємо, ФДМУ залишається без голови після призначення його очільника Рустема Умєрова міністром оборони України.

Рустем Умєров, екс-голова Фонду держмайна України, міністро оборони України

Рустем Умєров, екс-голова Фонду держмайна України, міністро оборони України

Олександр Федоришин, який працює у Фонді на різних посадах біля року, пояснив, що ця робота може відлякувати через її корупціогенність і небезпеку в репутаційному і особистісному плані.

Quote«Ти заходиш у сферу інтересів багатьох людей, які все життя десь мали прив'язку до якихось державних бізнесів, які вони вважали для себе приватними. І коли ти щось змінюєш, безумовно, тебе критикують або створюють певні ризики чи загрози. До того ж є дуже багато викликів, тому не факт, що все вдасться реалізувати», — зазначив Федоришин.
Олександр Федоришин, виконувач обов’язків голови Фонду держмайна України. Фото: ФДМУ

Олександр Федоришин, виконувач обов’язків голови Фонду держмайна України. Фото: ФДМУ

Раніше ЗМІ повідомляли, що крісло голови ФДМУ пророчили Ользі Піщанській, ексголові Антимонопольного комітету, яку звільнили 5 вересня. Але народний депутат Ярослав Железняк у подкасті від The Page зазначив, що вона відмовилася від посади. «Оля Піщанська сказала, що НАБУ ходить кругами навколо Фонду. Тому, напевно, це не добрі знаки, тому дякую», – передає Железняк слова Ольги Піщанської.

Quote«Голова, який був — Рустем Умєров, сильний лідер, який започаткував правильні традиції. Ми їх намагаємося далі супроводжувати. Ніяких корупціогенних історій в жодному випадку не допускаємо, і вони виключені на теперішній час. Тому в цій ситуації ми сподіваємося, що незалежно від того, кого оберуть головою Фонду, він продовжить традицію, яка була», — зазначив Федоришин.

На питання The Page, чи може він стати керівником Фонду без приставки в.о., Федоришин відповів, що «є такі чутки».

Повна версія інтерв’ю доступна на каналі The Page.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉