Facebook Pixel
IT

Horizon Capital продає «Датагруп-Volia». Телеком-оператора об'єднають з Lifecell

Horizon Capital продає “Датагруп-Volia”, щоб об'єднати її з Lifecell

Horizon Capital продає “Датагруп-Volia”, щоб об'єднати її з Lifecell

Horizon Capital продає «Датагруп-Volia», одного з найбільших провайдерів зв'язку і ТБ в Україні, французькій інвесткомпанії NJJ Holding. Та планує об'єднати групу з Lifecell, третім за величиною оператором мобільного зв'язку в країні. Про це повідомили у пресслужбі Horizon Capital.

Quote«NJJ Holding планує запустити значну інвестиційну програму після закриття угоди в Україні, з інвестиціями в мережу, ліцензії, обладнання та розширення інфраструктури фіксованого та мобільного зв'язку в країні», – інформують у пресслужбі Horizon Capital.

Що відомо про угоду злиття «Датагруп-Volia» та Lifecell

Французька інвесткомпанія NJJ Holding у власності Ксав'є Ніеля у березні 2024-го отримала схвалення від регулятора на придбання «Датагруп-Volia».

96,13% акцій компанії «Датагруп-Volia» знаходяться у власності фонду Horizon Capital під керівництвом Олени Кошарної, решта 3,87 – належать гендиректору «Датагруп-Volia» Михайлу Шелембі.

Після закриття угоди консорціум, яким керує NJJ, планує об’єднати «Датагруп-Volia» та Lifecell. Злиття відбудеться після схвалення регулятором, після чого 100% активів, зареєстрованих в Україні, належатимуть NJJ Holding.

Фонд Horizon Capital разом з Михайлом Шелембою інвестуватимуть у платформу, щоб зберегти міноритарну частку та стати локальними партнерами Ксав'є Ніеля та NJJ в Україні.

Михайло Шелемба, чинний гендиректор «Датагруп», очолить об'єднану платформу Датагруп-Volia-Lifecell. П'єр Данон, голова наглядової ради «Датагруп-Volia», також продовжить працювати на відповідній посаді.

Quote«Ця історична угода є першою значною інвестицією нового учасника ринку з початку повномасштабного вторгнення, а також інвестицією у внутрішню інфраструктуру України. Фіналізація угоди залежить від залишкових регуляторних схвалень та інших умов закриття», – зазначають у пресслужбі Horizon Capital.

Що відомо про NJJ Holding

NJJ Holding – це приватна інвестиційна компанія Ксав'є Ніеля, підприємця та інвестора в секторі телекомунікацій по всьому світу. Він також є власником італійської телекомунікаційної компанії Iliad, заснованої у 2002-му. Загалом Ксав'є Ніель має інвестиції в сфері телекомунікацій у понад 20 країнах світу.

Що відомо про Horizon Capital

Horizon Capital – компанія прямих інвестицій у Центрально-Східній Європі з активами $1,6 млрд від інвесторів з сукупним капіталом у понад $700 млрд. Стратегія інвестування компанії спрямована на підтримку підприємців візіонерів, які очолюють переважно технологічні та експортоорієнтовані бізнеси в Україні та Молдові. Фонди під управлінням Horizon Capital інвестували в понад 172 компанії. Інвестиція Horizon Capital у «Датагруп-Volia» належить фонду Horizon Capital Growth Fund II, L.P.

Що відомо про Датагруп-Volia

Datagroup-Volia – один із лідерів телекомунікаційної галузі України. Мережа компанії охоплює понад 4 млн домогосподарств України у понад 100 містах, що робить її однією з найбільших мереж у країні.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉