Facebook Pixel

Horizon Capital залучив $20 млн від японського урядового інвестора

Інвестфонд Horizon Capital залучив $20 млн від Японського агентства міжнародного співробітництва (Japan International Cooperation Agency, JICA). Це перший інвестор з Японії у портфелі компанії – інвестиції JICA поповнять фонд Horizon Capital Growth Fund IV (HCGF IV), створений після повномасштабного вторгнення росії в Україну в лютому 2022 року.

Про це в пресрелізі повідомила американська приватна інвестиційна компанія Horizon Capital, яка інвестує переважно у технологічні та експортоорієнтовані компанії в Україні.

Підписання угоди відбулося під час Японсько-Української конференції сприяння економічній реконструкції в Токіо, Японія 19 лютого 2024 року.

Фото: Horizon Capital

Фото: Horizon Capital

Quote«Ми вдячні JICA за підтримку, що сприяє нашим можливостям генерувати великі прибутки, а також посилює наш вплив у забезпеченні сталого розвитку, створенні робочих місць і гендерно розумному інвестуванні в той час, коли наш регіон потребує цього найбільше», — прокоментувала Олена Кошарна, засновниця і головна виконавча директорка Horizon Capital.

Агентство JICA стало першим інвестором HCGF IV з Японії. Інвестиції спрямовані на сприяння глобальному зростанню інноваційних технологічних компаній українського походження і розширення їхніх науково-дослідних платформ.

Horizon Capital Growth Fund IV (HCGF IV) був створений у вересні 2022 року для сприяння розвитку технологічних та експортоорієнтованих компаній в Україні та Молдові. Наразі це перший та найбільший фонд, зібраний з початку повномасштабного вторгнення.

Що відомо про Horizon Capital

Horizon Capital – провідна компанія прямих інвестицій у Центрально-Східній Європі з капіталом $1,6 млрд. Всього за 5 років компанії вдалося залучити понад $750 млн. Інвестиційна стратегія компанії зосереджена на підтримці підприємців-візіонерів, котрі очолюють швидкозростаючі, переважно технологічні та експортоорієнтовані підприємства в Україні та Молдові. Фонди під управлінням Horizon Capital інвестували у понад 170 компанії, в яких працевлаштовані понад 80 000 осіб.

Horizon Capital інвестувала в такі українські компанії, як Preply, Ajax, Creatio, Genesis, airSlate, Intellias, інноваційний дискаунтер «Аврора», «Розетка-ЕВО», MakeUp, «Лікі24».

Що відомо про Japan International Cooperation Agency

JICA — японське урядове агентство, що адмініструє міжнародну допомогу для країн, що розвиваються, та сприяє міжнародній співпраці. Для сприяння сталому розвитку та безпеці в країнах-партнерах JICA надає технічну допомогу, гранти, кредити та навчальні програми. JICA має 96 офісів за кордоном і працює у близько 140 країнах і регіонах світу.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉