Facebook Pixel

Уперше з початку війни: Світовий банк виділив Україні гроші для інвестицій

Світовий банк уперше з 24 лютого, відколи розпочалося повномасштабне російське вторгнення, почав давати кошти на інвестиції в Україну.

Як повідомляє пресслужба Мінекономіки, Міжнародна фінансова корпорація (IFC), яка входить до складу інститутів Групи СБ, виділила $30 млн для інвестицій в Україну та Молдову. Гроші підуть до цільового інвестфонду, яким управляє американсько-українська Horizon Capital. Вона, своєю чергою, робитиме інвестиції в технології, що швидко зростають, а також експортоорієнтовані компанії, що працюють переважно в Україні та Молдові.

Quote«Специфіка роботи Horizon Capital є такою, що компанія зазвичай інвестує приблизно по $10 — 30 млн у компанії вартістю приблизно $50 — 150 млн. Інвестфонд зосереджується на підприємствах сектору інформаційних технологій (ІТ), електронної комерції, інноваційних споживчих товарів і фінтех-секторі», — йдеться в повідомленні.

У Мінфіні очікують, що невдовзі компанію Світовому банку в інвестиціях в Україну складуть Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР), німецька корпорація з інвестицій і розвитку (DEG), швейцарський інвестиційний фонд для ринків, що розвиваються (SIFEM), голландська фінансова компанія для країн, що розвиваються (FMO), Western NIS Enterprise Fund, Фонд Рокфеллера й інші фонди та банки.

Міністерка економіки Юлія Свириденко наголосила, що рішення СБ є знаковою подією, яка стане позитивним сигналом для інших інвесторів.

Контекст. Світовий банк планує надати Україні $1 млрд фінансової допомоги. За прогнозом кошти може бути виділено вже в листопаді.

Подякувати 🎉