Facebook Pixel

Horizon Capital залучила $254 млн інвестицій в український бізнес

Інвестиційна компанія Horizon Capital залучила $254 млн для фінансування українського бізнесу.

Про це пише пресслужба Європейського банку реконструкції та розвитку.

Найбільшим учасником Фонду стала Міжнародна фінансова корпорація (IFC), яка внесла $60 млн. Європейський банк реконструкції та розвитку вніс $40 млн.

Horizon Capital залучає кошти для українських малих і середніх підприємств, які орієнтовані на розвиток технологій та експорт. Середня сума інвестицій складає $10 — 30 млн.

Quote«Відбулася знакова інвестиційна подія для України — перша велика інвестиція в Україну від початку повномасштабного вторгнення. Обсяг інвестиції — $250 млн, і це лише старт відповідного пакета. Саме зараз, коли ми ще боремося з російським терором, великий світовий бізнес не лише вірить у нашу перемогу, а й підтверджує цю віру своїми багатомільйонними інвестиціями, конкретикою», — заявив щодо цього президент України Володимир Зеленський.

Інвесторами Фонду також стали: Société de Promotion et de Participation pour la Coopération Économique (Proparco); американська Міжнародна фінансова корпорація розвитку (DFC); Swedfund International AB (Swedfund); Фінський фонд промислового співробітництва (Finnfund); Данський інвестиційний фонд для країн, що розвиваються (IFU); Deutsche Investitions- und Entwicklungsgesellschaft (DEG) та її дочірня компанія KfW Group; Голландський банк розвитку підприємництва (FMO); Швейцарський інвестиційний фонд для ринків, що розвиваються (SIFEM); Western NIS Enterprise Fund і Zero Gap Fund, сформовані в співпраці між The Rockefeller Foundation і John D. and Catherine T MacArthur Foundation.

Horizon Capital засновано 2006 року Джефрі Нілом, Марком Івашком, Оленою Кошарною та колишнім міністром фінансів України Наталією Яресько. Компанія управляє шістьма фондами прямих інвестицій з активами на $1,2 млрд. Керівником фонду є Олена Кошарна.

Подякувати 🎉