Facebook Pixel

Країни G7 припинять використовувати вугілля для виробництва електроенергії до 2035

Міністри енергетики країн G7 підпишуть угоду, щоб припинити використання вугілля у виробництві електроенергії між 2030 і 2035 роками, хоча Німеччина і Японія можуть ухвалити незалежні рішення. Про це пише Reuters з посиланням на власні джерела.

Як країни G7 планують припинити використовувати вугілля в енергетиці

У G7 обіцяють закрити свої вугільні електростанції в першій половині 2030-х. Проте деякі країни зможуть обрати іншу дату, яка не протирічить обмеженню підвищення глобальної температури на 1,5° C, повідомили джерела Reuters.

Це дозволить Німеччині та Японії, де на вугільні ТЕС припадає понад 25% всього виробництва електроенергії, обрати більш зручний момент, щоб закрити власні вугільні електростанції.

Німеччина раніше законодавчо зобов’язалась закрити вугільні електростанції не пізніше 2038-го, тоді як Японія досі не встановила дату.

Quote«Угода щодо вугілля стане значним кроком у напрямі, який визначили на кліматичному саміті ООН у 2023-му щодо поступової відмови від викопного палива, серед яких вугілля є найбільшим забруднювачем», – кажуть джерела Reuters.

Остаточно рішення міністрів G7 мають оприлюднити в понеділок, 6 травня, коли кожна країна затвердить технічну угоду.

Міністри G7 також обговорюють можливі обмеження на імпорт зрідженого природного газу (LNG) з росії до Європи, сказав міністр енергетики Італії Джильберто Пікетто Фратін.

Quote«Це питання стоїть на технічному та політичному порядку денному G7. Ми працюємо над цим, і поки не можу сказати більше. Якщо буде остаточне рішення, я його повідомлю», – сказав італійський міністр.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉