Facebook Pixel

Японія надішле Україні більше 100 потужних генераторів

Японія надішле Україні більше 100 потужних генераторів

Японія надішле Україні більше 100 потужних генераторів

Під час візиту до Японії українська делегація на чолі з міністром енергетики Германом Галущенком провела зустріч з керівництвом Агентства міжнародного співробітництва Японії (JICA). Про це повідомляє Міненерго.

Міністр подякував Японії і безпосередньо JICA за фінансову та технічну допомогу українському енергосектору, зокрема надані газові турбіни та трансформатори. Він наголосив, що японська сторона є одним з лідерів у наданні допомоги в цьому напрямі. Очільник Міненерго поінформував японську сторону про стан української енергосистеми після останніх російських масованих атак, а також ознайомив із потребами енергосектора.

Quote«Ключові завдання – це максимально швидко до зими збільшити потужності генерації і замінити пошкоджені автотрансформатори, щоб забезпечити стабільність передачі електроенергії. Найшвидший спосіб наростити генерацію – це газотурбінні і газопоршневі установки. Важливим є також забезпечення мобільними генераторними установками великої потужності», – зазначив Галущенко.

За підсумками зустрічі домовлено про постачання до України більше 100 великих генераторів загальною потужністю понад 130 МВт.

Нагадаємо, що у лютому 2024 року JICA і уряд України підписали угоду про надання грантової допомоги в розмірі до 15,8 млн японських єн для Програми екстреного відновлення. Угоди про грантову допомогу для першої та другої фаз цієї програми було підписано навесні 2023 року (22,44 млн єн і 53,072 млн єн відповідно). Для потреб українського енергосектора з Японії, зокрема, вже було передано енергетичне обладнання та захисні споруди для відновлення зруйнованих об'єктів електроенергетики, автомобільне обладнання, кабелі, зварювальні апарати, опори, трансформаторні підстанції. Окрім цього, Японія надала обладнання для ліквідації наслідків повені, спричиненої підривом греблі Каховської ГЕС.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉