Facebook Pixel

CEO ПриватБанку йде з посади, нового голову правління шукатимуть за конкурсом

Герхард Бьош, голова правління державного ПриватБанку, йде з посади. Цю інформацію The Page підтвердили в банку та пообіцяли дати більше деталей.

Quote«Готуємо дуже коротке повідомлення. Широке коментування то прерогатива власника», – відповіли в пресслужбі.

За інформацією Forbes, наглядова рада ПриватБанку вже відкрила відбір на нового SEO.

Як раніше повідомляв The Page, у 2023 році ПриватБанк подвоїв прибуток до сплати податків до 72,8 млрд грн. Більша частина чистого прибутку пішла до держбюджету (26,43 млрд грн з 26,8 млрд).

Мінфін як представник держави-акціонера високо оцінив результати роботи, а заступник міністра фінансів Юрій Драганчук у травні 2024 року побажав, «щоб його competitors [конкуренти] по сектору показали хоча б приблизно релевантні результати».

За даними Forbes, наглядова рада обиратиме нового SEO за конкурсом. Бьош виконуватиме обов’язки голови правління до «плавного переходу управління і лідерства у правлінні».

Що відомо про Герхарда Бьоша

Герхард Бьош обійняв посаду голови правління ПриватБанку у травні 2021 року терміном на 5 років. В Офісі Президента були незадоволені цим призначенням, оскільки ОП був проти будь-яких іноземців через їхню непідконтрольність. Проте Нацбанк затвердив його кандидатуру, а Господарський суд Києва визнав процедуру конкурсу на CEO законною.

Попередній CEO ПриватБанку, чеський банкір Петр Крумханзл, відмовився продовжувати свій контракт після закінчення трирічного терміну у січні 2021-го.

67-річний австрієць Герхард Бьош до ПриватБанку 35 років працював у фінансовому секторі. З 1993 року очолював департаменти в банках. У 2004-2006 роках був головою департаменту світового казначейства в австрійському Райффайзен Центральбанку.

З березня 2006-го став заступником голови правління, а з листопада 2010 року до 30 квітня 2021-го обіймав посаду першого заступника голови правління Райффайзен банку Аваль в Україні.

За правління Бьоша ПриватБанк став лідером з кредитування малого та середнього бізнесу в Україні та беззаперечним лідером ринку у роздрібному кредитуванні.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉