Facebook Pixel

ПриватБанк подвоїв річний прибуток до 72,8 млрд грн у 2023

Державний ПриватБанк збільшив прибуток до сплати податків у 2023 році до 72,8 млрд грн, що в 2,1 раза перевищує показники 2022 року (34,6 млрд грн).

Про це Герхард Бьош, голова правління ПриватБанку, повідомив на онлайн брифінгу зранку в середу, 24 січня 2024 року.

За його словами, чистий прибуток за рік також зріс – до 37,8 млрд грн, або на 25%.

Банк вже сплатив до держбюджету 26,8 млрд грн податку на прибуток (у порівнянні з 5 млрд грн у 2022 році), ще 8,2 млрд грн було передплачено в минулі роки.

Більша частина чистого прибутку банку за рішенням акціонера – Мінфіну – піде на виплату дивідендів до державного бюджету. За словами Бьоша, попередньо дивіденди сягнуть 26,43 млрд грн. Проте сума не остаточна – її ще має узгодити Мінфін, попередньо, дивіденди можуть сягнути 70% чистого прибутку чи більше.

Число активних клієнтів – тих, що регулярно проводять транзакції у ПриватБанку – зростає, підкреслив Бьош. Наразі банк нарахував 18,75 млн клієнтів-фізичних осіб та 875 тис. компаній.

У 2023 році банк збільшив чистий портфель роздрібних кредитів на 39%, до понад 60 млрд грн, а чистий портфель кредитів для бізнесу на 23%, до понад 30 млрд грн. Банк підтримує українську економіку, підкреслив голова правління.

Зі свого боку, обсяги депозитів також зросли на 85 млрд грн (18%).

privatbank-pidsumky-2023.jpg
Quote«Я пишаюсь тими бізнес-результатами, яких ми змогли досягнути. Адже чим вищий наш результат – тим більше ми віддаємо державі у вигляді податків і дивідендів. У часи, коли державі як ніколи потрібні кошти на оборону, ми усвідомлюємо свою велику відповідальність як державного системоутворюючого банку», – зазначив Герхард Бьош.

Юрій Драганчук, заступник міністра фінансів України з питань європейської інтеграції, підкреслив, що зростання показників банку – «це заслуга команди банку».

Quote«Можу тільки порадіти та побажати, щоб його competitors [конкуренти] по сектору показали хоча б приблизно релевантні результати», — додав Драганчук.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉