Facebook Pixel

Андрій Шевченко очолив Українську асоціацію футболу

Українського футболіста і тренера Андрія Шевченка обрали шостим президентом УАФ на XXVI Конгресі Української асоціації футболу (УАФ) на пʼятирічний термін.

За відповідне рішення проголосували 93 делегати з 94. Сам Шевченко, який є делегатом конгресу, участі в голосуванні не брав.

Першим віцепрезидентом УАФ обрали Павла Бойчука, віцепрезидентами асоціації — Сергія Реброва та Олександра Шевченка. Кількісний склад виконавчого комітету УАФ було вирішено зменшити до 12 членів.

Андрій Шевченко на посаді президента акцентує увагу на таких кроках:

  • прозорості та цифровізації діяльності асоціації;
  • розвитку збірних команд та їх брендів;
  • співпраці з клубами;
  • реформі арбітражу та підготовці фахівців;
  • міжнародній співпраці;
  • використанні футболу для посттравматичного відновлення українців.
Quote«Український футбол має бути масовим і доступним, збірні — гордістю кожного українця, а клуби — сильні та ефективні. Ми плануємо впроваджувати найкращі світові практики для швидкого розвитку українського футболу та використовувати футбол для подолання травм війни. Попереду дуже багато роботи», — говорить Андрій Шевченко.

Що у планах нового президента УАФ

  • створити базу людей, залучених до футболу;
  • зацифрувати всю діяльність асоціації;
  • налагодити співпрацю з командою Міністерства цифрової трансформації України.

Один зі складних викликів — відтік талановитих дітей з України. У промові Шевченко наголосив, що схожа ситуація була в Хорватії у 90-ті — і країна успішно з нею впоралася. Також, за словами новообраного президента УАФ, Звонимир Бобан, який брав участь у створенні програми розвитку футболу у Хорватії, вже підтвердив співпрацю та обмін досвідом.

На Конгресі УАФ був присутній онлайн Йозеф Клімент, радник директора УЄФА з питань національних асоціацій. Загалом у Конгресі взяли участь 94 делегати, які представляють усіх постійних та асоційованих членів УАФ.

img-6109.jpeg
img-6111.jpeg
Андрій Шевченко очолив Українську асоціацію футболу

Андрій Шевченко очолив Українську асоціацію футболу

Андрій Шевченко очолив Українську асоціацію футболу

Андрій Шевченко очолив Українську асоціацію футболу

img-6109.jpeg Thumb img-6111.jpeg Thumb Андрій Шевченко очолив Українську асоціацію футболу Thumb Андрій Шевченко очолив Українську асоціацію футболу Thumb

Що відомо про Андрія Шевченка

Андрій Шевченко народився 29.09.1976 року – український футболіст і тренер, перший амбасадор UNITED24, володар «Золотого м’яча»–2004, Герой України, нагороджений відзнакою «Національна легенда України», позаштатний радник президента Зеленського.

47-річний Шевченко був єдиним кандидатом на пост президента УАФ, якого висунули на цю посаду усі постійні члени УАФ за місяць до виборів. Після того Шевченко підтвердив, що братиме участь у виборах. Безпосередньо на конгресі за нього проголосували 93 делегати УАФ, проти та утрималися – 0.

На посаді президента УАФ Андрій Шевченко замінить Андрія Павелка, який обіймав посаду з 2015 року. З червня 2023 року Павелко перебуває під вартою без права внесення застави за підозрою у розкраданні коштів.

Перед виборами Шевченко провів кілька зустрічей з членами асоціації у Києві, Львові та Харкові.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉