Facebook Pixel

Твій улюблений рецепт панкейків покроково: ТОП-5 смачних варіантів

Гастро/Їжа

Автор

Апетитні рум'яні панкейки, що гіркою височать на тарілці, очікуючи акомпанементу у вигляді меду чи варення, — що може бути приємнішим зранку? Зазвичай ними ласують у вихідні, але ми готові розказати, як зробити панкейки варіантом сніданку на кожен день. Будь-який рецепт панкейків з нашої добірки надзвичайно швидкий, простий та вимагає лише продуктів, що завжди є в холодильнику.

Як зробити панкейки: правила

Для початку розкажемо універсальні правила, що допоможуть отримати ідеальні панкейки. Використовуйте їх у будь-якому з рецептів з нашого ТОП-5:

  1. Просіявши борошно перед додаванням його до тіста, ви надасте страві додаткової легкості та пишності.
  2. Смажте на сухій (без олії) і добре розігрітій на середньому вогні сковороді, бажано з товстим дном та антипригарним покриттям.
  3. Перевертайте панкейки, коли помітите на поверхні появу маленьких пухирців. З іншого боку смажте 1-2 хвилини до появи рівномірного рум'янцю.
  4. Трапляється, що перший панкейк прилипає та розривається при перегортанні. У такому випадку трохи змастіть сковорідку олією та протріть паперовою серветкою — і сміливо продовжуйте.
  5. Подавайте зі: сметаною, вареннями, свіжими чи замороженими ягодами, медом, нутелою, кленовим сиропом, згущеним молоком — варіантів безліч, залежить від смаку та продуктів, що маєте на кухні.

А тепер до справи — точніше, до способів приготування. Найчастіше панкейки рецепт мають на основі молока. Шукаючи панкейки рецепт українською, першим знайдете саме цей інгредієнт як основу. З нього і почнемо.

Пишні панкейки на молоці

Швидкий і надійний рецепт, завдяки якому ви отримаєте пухкі, ніжні та рум'яні панкейки. З поданої кількості інгредієнтів отримаєте сніданок на двох, для більшої родини сміливо подвоюйте кількість.

Інгредієнти для панкейків на молоці:

Молоко — 200 мл

Яйце — 1 шт.

Борошно — 200 г

Цукор — 30 г

Олія соняшникова чи кокосова — 30 мл

Сода чи розпушувач — 5 г

Ванілін — 1 г

Сіль — 1 дрібка

Як приготувати панкейки на молоці

Збийте яйце з цукром, сіллю та ваніліном. Додайте молоко, добре збийте отриману масу. Поступово вводьте просіяне борошно з розпушувачем до молочно-яєчної суміші, добре перемішайте та додайте олію, знову перемішайте.

Смажте панкейки на сухій сковороді на середньому вогні по 1-2 хвилини на кожну зі сторін. Зауважте, що для смаження другої сторони знадобиться трохи менше часу.

Панкейки на кефірі

Щоб отримати пишні панкейки на кефірі, краще трохи підігріти його чи хоча б довести до кімнатної температури.

Інгредієнти для панкейків на кефірі:

Борошно — 160 г

Кефір — 200 мл

Яйце — 1 шт.

Олія соняшникова чи кокосова — 2 ст. л.

Цукор — 40 г

Сода чи розпушувач — 0,5 ч. л.

Як приготувати панкейки на кефірі

В мисці ретельно перемішайте кефір, яйце, цукор та олію. Просіяне з розпушувачем борошно поступово додавайте до рідкої маси та знову добре розмішайте. Отримане тісто за консистенцією нагадуватиме густу сметану. Смажте панкейки на сухій розігрітій сковороді до появи приємного рум'янцю.

Фото: Рixabay

Фото: Рixabay

Панкейки на йогурті

Для цього рецепту знадобиться натуральний йогурт без цукру та смакових добавок жирністю близько 3%.

Інгредієнти для панкейків на йогурті:

Йогурт — 200 мл

Борошно — 100 г

Яйце — 1 шт.

Цукор — 60 г

Олія соняшникова чи кокосова — 2 ст. л.

Розпушувач — 5 г

Сіль — 1 дрібка

Як приготувати панкейки на йогурті

Гарно, до однорідної маси змішайте у мисці яйце, цукор, олію та сіль. Додайте йогурт (має бути не холодніше кімнатної температури, краще трохи теплий), знову якісно перемішайте. Поступово всипте попередньо просіяне з розпушувачем борошно, на низьких обертах міксера чи вінчиком доведіть тісто до стану негустої сметани. Випікати класичним способом на сухій сковороді.

Панкейки на воді

Приємна звістка для тих, у кого закінчилося і молоко, і кефір, і йогурт: існує не менш вдалий рецепт панкейків на воді. Робіть, не вагаючись.

Інгредієнти для панкейків на воді:

Борошно — 250 г

Яйця — 2 шт.

Вода — 250 мл

Цукор — 2 ст. л.

Олія оливкова чи кокосова — 2 ст. л.

Розпушувач для тіста — 2 ч. л.

Ванілін — 1 г

Сіль — 0,5 ч. л.

Як приготувати панкейки на воді

Відокремте жовтки від білків, білки тимчасово приберіть в холодильник. Жовтки з'єднайте з водою та гарно збийте. В отриману рідину всипте борошно, попередньо просіяне з розпушувачем, та ванілін. Перемішайте до однорідного стану, додайте олію та знову перемішайте.

В іншій мисці збийте охолоджені білки та сіль. Поступово додаючи до білків цукор, доведіть міксером до стану стабільної пишної піни. З'єднайте білкову піну з тістом та перемішайте до однорідності на низьких обертах міксера чи вручну. Вуаля, можна випікати як зазвичай.

Корисні бананові панкейки

Щоб зробити панкейки не лише смачними, але й максимально легкими та корисними, знадобиться рисове борошно (не містить глютен) та банани (працюють як натуральний підсолоджувач). Візьміть для рецепта стиглі фрукти.

Інгредієнти для бананових панкейків:

Банани — 2 шт.

Яйце — 1 шт.

Борошно рисове — 100 г

Молоко — 30 мл

Розпушувач — 5 г

Як приготувати бананові панкейки

Зніміть з бананів шкурки та розчавіть м'якоть виделкою до стану пюре. Додайте молоко та яйце, гарно перемішайте. Додайте просіяне з розпушувачем борошно до бананової маси. Розмішайте до однорідного стану та випікайте на сухій розігрітій сковороді, як зазначено вище. Ось і все, неймовірно простий та здоровий сніданок готовий.

Запаси їжі під час війни. Як правильно підготуватися до зими 2022-2023 Здоров'я

Запаси їжі під час війни. Як правильно підготуватися до зими 2022-2023

Страви з гарбуза, які ви полюбите: ТОП-5 простих і надійних рецептів Гастро/Їжа

Страви з гарбуза, які ви полюбите: ТОП-5 простих і надійних рецептів

Суп, пиріг та лазанья: 5 смачних страв із гарбуза Життя

Суп, пиріг та лазанья: 5 смачних страв із гарбуза