Facebook Pixel

За ексрадника Офісу Президента Артема Шила внесли заставу 30 млн грн

За Артема Шила ексрадника в Офісі Президента та експрацівника СБУ —внесли заставу 30 млн грн. Його підозрюють у причетності до заволодіння 94,8 млн грн коштів «Укрзалізниці».

Про це пише ЦПК з посиланням на пресслужбу ВАКС.

Справа Артема Шила: подробиці

2 квітня НАБУ та САП повідомили про викриття організованої групи, діяльність якої нібито призвела до заволодіння 94,8 млн грн при закупівлі трансформаторів під час воєнного стану. Наразі затримали лідера, співорганізатора та двох учасників організованої групи.

За даними слідства, Шило через зв’язки у СБУ допомагав «відсіювати» конкурентів на торгах за допомогою «липових» листів «щодо загроз державній безпеці». І таким чином його фірма перемагала на тендерах. В підсумку ця компанія через зареєстровану в Болгарії фірму-прокладку закупила трансформатори у виробника в Узбекистані та перепродала «Укрзалізниці» майже вдвічі дорожче.

Внаслідок цього «Укрзалізниця» зазнала збитків на суму 94,7 млн грн, якими фігуранти розпорядилися на власний розсуд.

НАБУ і САП через суд наклали арешт на 53 млн грн на банківських рахунках компанії-постачальника.

Зранку 4 квітня Шила взяли під варту з альтернативою внесення застави у розмірі 30 млн грн.

Чим відомий ексочільник економічного управління СБУ Артем Шило

Артем Шило родом з Харкова. Його покійна мати Шило Ольга Георгіївна була разом із заступником голови Офісу Президента Олегом Татаровим членом редколегії наукового журналу «Вісник кримінального судочинства».

З 2012 року Артем Шило працює в СБУ. Спочатку у департаменті протидії кіберзлочинам. Згодом став заступником департаменту, дослужився до дострокового звання підполковника. У 2021 році був звільнений з СБУ. Рік перебував на посаді радника Офісу Президента.

У серпні 2022 року повернувся в СБУ як керівник головного управління контррозвідувального захисту об'єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму. Скорочено — головне управління «І». Фактично цей відділ займався економічними злочинами в СБУ. У березні 2024 року на фоні численних скандалів СБУ звільнила Артема Шила.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉