Facebook Pixel

Ексраднику Офісу президента Артему Шилу обрали запобіжний захід

Ексрадника Офісу президента України та колишнього працівника СБУ Артема Шила, якого підозрюють у причетності до заволодіння 94,8 млн грн коштів «Укрзалізниці», взяли під варту з альтернативою внесення застави у розмірі 30 млн грн, повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура у четвер, 4 квітня.

Вищий антикорупційний суд визначив термін дії запобіжного заходу — до 31 травня 2024 включно.

Дії ексрадника ОП кваліфіковано за ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України, додали у САП. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Справа Артема Шила — що відомо

2 та 3 квітня детективи НАБУ повідомили про підозру семи учасникам організованої групи, діяльність якої призвела до заволодіння понад 90 млн грн під час закупівлі трансформаторів. Керівником групи вважають колишнього радника Офісу президента та ексспівробітника Служби безпеки України Артема Шила, його затримали.

За даними слідства, у 2022 році посадовці закуповували трансформатори через зареєстровану в Болгарії фірму-прокладку в узбецького виробника, яким частково володіють юридичні особи з країни-агресора. Потім обладнання перепродавали «Укрзалізниці» за вдвічі завищеною ціною.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉