Facebook Pixel

Оновлено: СБУ звільнила керівника «економічного» управління держоргану Артема Шила

СБУ звільнила Артема Шила – очільника головного управління контррозвідувального захисту обʼєктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму держоргану. Останній прославився своїм майном невідомого походження на $4 млн.

Про це повідомляє Forbes з посиланням на власні три джерела у правоохоронних органах та серед підприємців.

Чим відомий ексочільник економічного управління СБУ Артем Шило

Артем Шило родом з Харкова. Його покійна мати Шило Ольга Георгіївна була разом із заступником голови Офісу Президента Олегом Татаровим членом редколегії наукового журналу «Вісник кримінального судочинства».

З 2012 року Артем Шило працює в СБУ. Спочатку у департаменті протидії кіберзлочинам. Згодом став заступником департаменту, дослужився до дострокового звання підполковника. У 2021 році був звільнений з СБУ. Рік перебував на посаді радника Офісу Президента.

У серпні 2022 року повернувся в СБУ як керівник головного управління контррозвідувального захисту об'єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму. Скорочено — головне управління «І».

Скандали, пов’язані з ексочільником економічного управління СБУ Артемом Шило

Загалом, за даними журналістів, Шило та його родичі накопичили за 10 років майна на $4 млн. Його батько, за даними журналістів, володіє будинком під Києвом. Маєток знаходиться у котеджному містечку «Золоче» у селі Вишеньки Бориспільського району Київської області.

Також Артему Шилу належить така нерухомість: дві трикімнатні квартири в елітному ЖК «Новопечерські липки» (куплені під час війни вартістю $700 тис.), ще одна двокімнатна квартира та 360 м² нерухомості у ЖК «Новопечерські Липки» (вартість понад $2 млн), записані на його дружину, також вона має сукупно 275 м2 в клубному будинку в центрі Києва (ринкова вартість салону краси $1 млн). Також на дружину Ірину записані два Mercedes та Toyota Camry вартістю близько $238 тис.).

Також, за даними Bihus.Info, Шило допоміг навесні 2022 року надати ліцензію на діяльність в Україні російській ігорній компанії 1xBet — пов'язане із Шилом ТОВ «Твоя Беттінгова Компанія». 1xBet відкрито підтримує армію Росії, перераховуючи 1% від прибутку «для героїв спецоперації».

Оновлено о 16:15. За даними ZN.UA, на місце Артема Шила призначили його колишнього заступника та довірену людину Анатолія Лоєва. Сам Шило наказом голови СБУ Василя Малюка набув статусу офіцера з особливих доручень першої категорії. Цей статус зберігає за ним грошове забезпечення попередньої посади і, безумовно, повний вплив на департамент і всі «проєкти», які той вів на своїй попередній посаді. Єдине, що втратив Шило, – це особиста відповідальність за те, що відбувається.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉