Facebook Pixel

Крадіжка 117 млн грн Укрзалізниці: НАБУ повідомило про підозру двом службовцям компанії

13 березня НАБУ повідомило про підозру 7 особам, зокрема двом службовцям «Укрзалізниці». Їх обвинувачують у крадіжці 117 млн грн держкомпанії.

Про це пише НАБУ.

Крадіжка 117 млн грн «Укрзалізниці»: деталі

За даними слідства, протягом 2021-2023 рр. підприємець реалізовував план постачання УЗ кабельно-провідникової продукції за завищеними цінами. Разом зі службовцями «Укрзалізниці» та іншими особами вони створили злочинну групу, яка контролювала його діяльність та за певний відсоток від суми закупівель могла забезпечити перемогу «потрібних» компаній у тендерах УЗ.

У результаті «Укрзалізниця» уклала договори з трьома підконтрольними підприємцю компаніями, які здійснили постачання продукції за цінами, вище ринкових.

При цьому самі компанії продукцію не виробляли, а закуповували через низку фірм-прокладок у виробників, зокрема контрольованих. Саме це і дозволяло штучно збільшувати вартість продукції.

28 лютого стало відомо, що підозри вручили колишньому голові правління УЗ Євгену Кравцову, ексчлену правління компанії Олександру Скрипінському та підприємцю Станіславу Лєснікову. Їх звинучають у крадіжці 11,8 млн грн «Укрзалізниці».


Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉