Facebook Pixel
IT

Влада Тайваню готується до кіберармагеддону у разі вторгнення Китаю

Тайвань активізував підготовку до можливих кібератак з боку Китаю в разі загострення відносин між країнами. Фахівці вважають, що Пекін спробує паралізувати інфраструктуру та зв’язок на острові.

Про це пише TechXplore із посиланням на AFP.

На думку експертів, у разі вторгнення ціллю Китаю стануть не лише оборонні системи, а й ключова інфраструктура — телекомунікації, енергетика та фінанси. Агресор намагатиметься повністю відрізати острів від зовнішнього світу, вважають вони.

За словами дослідниці з кібербезпеки Крістал Ту, кількість кібератак на урядові установи Тайваню сягає 5 млн на день.

Quote«Кібероперація проти Тайваню триває постійно», — сказала експертка.

Деякі з ідентифікованих тактик застосовують саме китайські державні угруповання, стверджують фахівці.

Тайвань розраховує на супутниковий зв’язок

Для підготовки до можливого пошкодження підводних інтернет-кабелів Тайвань активно розгортає супутниковий зв'язок. За словами заступника міністра цифрових технологій Хуай-джена Лі, вони вже налаштували приймачі в 700 локаціях по всьому острову.

Підводні інтернет-кабелі, що зв’язують Тайвань з материком — AFP

Підводні інтернет-кабелі, що зв’язують Тайвань з материком — AFP

На думку Лі, це забезпечить стабільність урядового управління та комунікацій з населенням на випадок кризи. Тайвань також налагоджує співпрацю з іноземними супутниковими операторами для резервування каналів комунікацій.

Окремою мішенню може стати напівпровідникова промисловість острова, яка є критично важливою у ланцюжку поставок чипів у світі. Фахівці вже фіксували атаки на найбільшого виробника мікросхем TSMC та партнерів компанії.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉