Facebook Pixel

Дебати в Італії: Сенат сперечається, чи давати зброю Києву

Прем'єрміністр Італії Маріо Драгі закликав до термінового припинення вогню в Україні, щоб можна було розпочати серйозні переговори про припинення війни.

Політичний лідер запевнив, що Італія продовжуватиме підтримувати Україну, повідомляє Reuters.

Драгі, додав, що важливо підтримувати тиск за допомогою економічних санкцій:

Quote«Ми маємо посадити Москву за стіл переговорів».
Фото: repstatic.it

Фото: repstatic.it

Припинення вогню має бути досягнуто якнайшвидше, підкреслив Драгі, розпочавши дебати про роль Італії в підтримці України у Сенаті верхньої палати в Римі.

Така підтримка, як зазначає видання, створює напруження в його правлячій більшості. Наприклад, Рух п'яти зірок та права Ліга, ключові учасники його багатопартійної коаліції, виступають проти подальшого постачання зброї Києву.

Драгі прямо не сказав, чи Італія продовжуватиме постачати зброю Києву, але не виключив цього. Наразі Рим ухвалив уже три постанови, що дозволяють передавати її Україні, але уряд не повідомив, про який тип зброї йде мова.

Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

Quote«Італія продовжить підтримувати уряд України у його зусиллях відбити російський напад. Ми робитимемо це у тісній координації з нашими європейськими партнерами», — підкреслив лідер країни.

Reuters зазначає, що опитування громадської думки показують замало громадської підтримки серед італійців для надання військової допомоги Україні.

Драгі, тим не менш, запевнив, що Рим зробить усе можливе, щоб сприяти врегулюванню війни шляхом переговорів, але будь-яка угода повинна мати повну підтримку України, щоб бути стабільною.


Контекст.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉